Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Jelašu otkriveno Spomen obilježje

Otkriveno Spomen obilježje u Jelašu Otkriveno Spomen obilježje u Jelašu Jasenka Vrdoljak

Spomen obilježje u sjećanje na devet žrtava agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba na Tovarnik i Lovas 1991., hrvatskih branitelja i civila, otkriveno je danas u šumi Jelaš, u  općini Tompojevci.

U Hrvatskoj je do sada otkriveno 148 masovnih grobnica žrtava jugosrpske agresije na Hrvatsku tijekom Domovinskog rata. Od ukupno devet žrtava, šest je ekshumirano u svibnju 2001. godine iz masovne grobnice, a među njima tri žrtve su još neidentificirane. Tri žrtve, od koji je jedna još uvijek neindentifircirana, ekshumirane su iz pojedinačnih grobišta razasutih po šumi Jelaš. Među do sada identificiranim žrtvama, tri su hrvatska branitelja, a dvoje civili.

Povjerenik predsjednika Republike za branitelje Vinko Kovačić, obraćajući se na komemorativnom skupu članovima obitelji i rodbine žrtava, istaknuo je kako je pitanje zatočenih i nestalih uvijek u samom vrhu interesa predsjednika Josipovića. Sućut obitelji i rodbini žrtava u ime Hrvatskog sabora izrazio je saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, a u ime Vlade ministar branitelja Predrag Matić. Načelnik općine Tompojevci, Tomislav Panenić, upozorio je da još uvijek nisu kažnjeni svi oni koji su u Domovinskom ratu počinili zločine nad Hrvatima i ostalim nesrbima.

Pročitano 1514 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI