Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

INA donirala sredstva za razminiranje

Donacija čeka za razminiranje Donacija čeka za razminiranje Foto: A. Lovrić

INA je jučer na svojoj istražnoj bušotini Đeletovci 1 Zapad, na polju Privlaka, uručila donaciju Hrvatskom centru za razminiranje te tako nastavila višegodišnju suradnju s ovim Centrom

Donaciju u visini od 215.640,00 kn, Dubravku Krušarovskom, predstojniku podružnice Osijek Hrvatskog centra za razminiranje uručio je Laslo Farkaš – Višontai, Inin direktor Sektora proizvodnje i razrade polja za jugoistočnu Europu.  

Ovim sredstvima razminirano je minski sumnjivo poljoprivredno područje općine Stari Jankovci kod mjesta Đeletovci, površine oko 45.000 m2. -Uistinu ozbiljno shvaćamo problem minski sumnjivih područja i stoga smo i prethodnih godina dali punu podršku kako bi se smanjila površina područja na kojima postoji opasnost. Uvijek nam je drago kada možemo pomoći i podržati projekte koji su važni za lokalne zajednice te vjerujemo da smo ponovnom suradnjom s Hrvatskim centrom za razminiranje dali značajan doprinos sigurnosti ovog kraja – rekao je prilikom svečanog uručenja donacije Farkaš – Višontai.

INA do kraja godine planira još jednu donaciju za razminiranje područja oko Siska, a u protekle tri godine, uključujući i današnju donaciju, donirala je više od 1.6 milijuna kuna za protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, pri čemu su najveće donacije, svaka od pola milijuna kuna, bile usmjerene za razminiranje na području Vukovarsko – srijemske te Sisačko – moslavačke županije. 

Pročitano 1607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI