NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

INA donirala sredstva za razminiranje

  • Subota, Ruj 28 2013
  • Piše: 
Donacija čeka za razminiranje Donacija čeka za razminiranje Foto: A. Lovrić

INA je jučer na svojoj istražnoj bušotini Đeletovci 1 Zapad, na polju Privlaka, uručila donaciju Hrvatskom centru za razminiranje te tako nastavila višegodišnju suradnju s ovim Centrom

Donaciju u visini od 215.640,00 kn, Dubravku Krušarovskom, predstojniku podružnice Osijek Hrvatskog centra za razminiranje uručio je Laslo Farkaš – Višontai, Inin direktor Sektora proizvodnje i razrade polja za jugoistočnu Europu.  

Ovim sredstvima razminirano je minski sumnjivo poljoprivredno područje općine Stari Jankovci kod mjesta Đeletovci, površine oko 45.000 m2. -Uistinu ozbiljno shvaćamo problem minski sumnjivih područja i stoga smo i prethodnih godina dali punu podršku kako bi se smanjila površina područja na kojima postoji opasnost. Uvijek nam je drago kada možemo pomoći i podržati projekte koji su važni za lokalne zajednice te vjerujemo da smo ponovnom suradnjom s Hrvatskim centrom za razminiranje dali značajan doprinos sigurnosti ovog kraja – rekao je prilikom svečanog uručenja donacije Farkaš – Višontai.

INA do kraja godine planira još jednu donaciju za razminiranje područja oko Siska, a u protekle tri godine, uključujući i današnju donaciju, donirala je više od 1.6 milijuna kuna za protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, pri čemu su najveće donacije, svaka od pola milijuna kuna, bile usmjerene za razminiranje na području Vukovarsko – srijemske te Sisačko – moslavačke županije. 

Pročitano 1130 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija