Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Stručni skup o palijativnoj skrbi

Liječnici i zdravstveni djelatnici na stručnom skupu Liječnici i zdravstveni djelatnici na stručnom skupu Foto: A. Lovrić

U organizaciji Doma zdravlja Vukovar, Hrvatskog društva palijativne medicine, Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnice Vukovarsko-srijemske i Hrvatske komore medicinskih sestara županijske podružnice, u Vukovaru je danas održan stručni skup o palijativnoj skrbi

Palijativna skrb je jedan specifičan način skrbi kojim se prilazi neizlječivom bolesniku, a koji podrazumijeva multudisciplinarni pristup koji skrbi kompletno o bolesnom i neizlječivom. U palijativnoj se skrbi ne vodi računa samo o fizičkom statusu i bolesti pacijenta već i o duhovnosti, o psihičkim promjenama, o socijalnim potrebama, odnosno svakom se bolesniku pristupa individualno.

–Svaki bolestan čovjek je bolesna osoba za sebe i mi se nastojimo prilagoditi njegovim potrebama i potrebama njegove obitelji-naglasila je dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva palijativne medicine dodajući kako je Republika Hrvatska  jedina zemlja u Europskoj Uniji koja još uvijek nema razvijenu palijativnu skrb, a kako Dom zdravlja Vukovar već ima oformljen mobilni palijativni tim, očekuje se uskoro i osnivanje županijskog palijativnog centra čije bi središte bilo u Vukovaru.

Stručni skup u Vukovaru održan je pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radija Vukovar.

Pročitano 2161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI