NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Stručni skup o palijativnoj skrbi

  • Subota, Ruj 28 2013
  • Piše: 
Liječnici i zdravstveni djelatnici na stručnom skupu Liječnici i zdravstveni djelatnici na stručnom skupu Foto: A. Lovrić

U organizaciji Doma zdravlja Vukovar, Hrvatskog društva palijativne medicine, Hrvatskog liječničkog zbora-Podružnice Vukovarsko-srijemske i Hrvatske komore medicinskih sestara županijske podružnice, u Vukovaru je danas održan stručni skup o palijativnoj skrbi

Palijativna skrb je jedan specifičan način skrbi kojim se prilazi neizlječivom bolesniku, a koji podrazumijeva multudisciplinarni pristup koji skrbi kompletno o bolesnom i neizlječivom. U palijativnoj se skrbi ne vodi računa samo o fizičkom statusu i bolesti pacijenta već i o duhovnosti, o psihičkim promjenama, o socijalnim potrebama, odnosno svakom se bolesniku pristupa individualno.

–Svaki bolestan čovjek je bolesna osoba za sebe i mi se nastojimo prilagoditi njegovim potrebama i potrebama njegove obitelji-naglasila je dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva palijativne medicine dodajući kako je Republika Hrvatska  jedina zemlja u Europskoj Uniji koja još uvijek nema razvijenu palijativnu skrb, a kako Dom zdravlja Vukovar već ima oformljen mobilni palijativni tim, očekuje se uskoro i osnivanje županijskog palijativnog centra čije bi središte bilo u Vukovaru.

Stručni skup u Vukovaru održan je pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radija Vukovar.

Pročitano 1660 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija