Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U srijedu počinje štrajk u bolnicama

ilustracija ilustracija foto:HRV

Nije uspio ni drugi postupak mirenja između Vlade i sindikata liječnika i medicinskih sestara, pa bolnički sustav u srijedu u 7 sati stupa u štrajk.

Nakon sastanka u Banskim dvorima predsjednik Sindikata liječnika Ivica Babić novinarima je potvrdio kako sindikati u srijedu, 18. rujna u 7 sati stupaju u štrajk. Ponovio je da će bolnički sustav tijekom štrajka raditi kao nedjeljom, uvjeren da će se štrajku odazvati 70 posto liječnika i medicinskih sestara.

Naglasio je i da su u drugom krugu mirenja sindikati pristupili kako bi otklonili svaku mogućnost proglašenja štrajka nezakonitim. Ministar zdravlja Rajko Ostojić pozvao je građane da sljedeća dva dana u medijima prate priopćenja ministarstva kojima će dobiti jasne upute o radu bolnica za vrijeme štrajka.

Putem medija građani će dobiti brojeve telefona i e-mail adrese kojima se mogu obratiti, rekao je Ostojić novinarima nakon neuspjelog mirenja sa sindikatima, te poručio da je organizacijski u bolnicama sve spremno za rad u vrijeme štrajka.

"Štrajk je legitimno pravo, ali za vrijeme štrajka se mora znati red", zaključio je ministar Ostojić.

Pročitano 2097 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI