Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko hodočašće Gospi od hrasta

Sveta misa kod Gospe od hrasta Sveta misa kod Gospe od hrasta HRV

U povodu blagdana Mala Gospa, Društvo Hrvatska žena Vukovar organiziralo je  već tradicionalno hodočašće Gospi od hrasta.

Kod kapelice  Gospe od hrasta na Priljevu služena je sveta misa koju je koncelebrirao Đuro Hranić nadbiskup đakovačko-osječki.  On se u misnoj propovjedi  osvrnuo i na aktualne događaje u Vukovaru  te kazao kako se zakoni moraju provoditi ali i sto tako, dodao je on, nijedan zakon ne može biti iznad čovjeka.  Svrha zakona  je provoditi pravdu i pravednost jer jedino tako on može služiti čovjeku.

 

-Zakon je uredba razuma na opće dobro, a kad on ne pridonosi tome dobru, miru i suživotu nego dovodi u pitanje samu pravednost onda  treba preispitati takav zakon , kazao je nadbiskup Hranić.  Primjena zakona ne smije  izazivati nove podjele u društvu i još veće traume te se ne smije manipulirati žrtvom i ljudskim osjećajima  posebno u Vukovaru koji je simbol stradanja jer tada izaziva dodatne i  još dublje podjele  i još veće traume, nastavio je. Hranić je pozvao sve odgovorne na savjestan pristup u izgradnji suživota, mira, pravednosti i op0ćeg dobra u napaćenom i mučeničkom  Vukovaru.

Tradicionalno hodočašće Gospi od hrasta  Društvo Hrvatska žena Vukovar organiziralo je u  suradnji s vukovarskim župama sv. Filipa i Jakova,  Gospe Fatimske, Kraljice mučenika i filijalom sv. Leopolda Mandića iz Bogdanovaca. 

Pročitano 2356 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI