Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ne ćirilici: Slavonija srcem za Vukovar

Prosvjednici poručuju:Nećemo odustati" Prosvjednici poručuju:Nećemo odustati" HRV

Ispred hotela Dunav u organizaciji Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u Vukovaru je održan  prosvjedni mimohod Slavonija srcem za Vukovar na kojem su čelnici stožera pred oko 1.000 okupljenih sudionika ponovili kako neće dopustiti službenu dvojezičnost u Vukovaru.

Još jednom podsjetili su javnost  na stradanja i žrtvu 1991. koje su Vukovarci pretrpjeli od agresora čije je pismo upravo ćirilica. Pozvali su okupljene na miran mimohod ulicama Vukovara sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskoga rata. Predsjednik povjerenstva za pravna pitanja u Stožeru Vladimir Iljkić podsjetio je na stradanja Vukovaraca te naglasio da sudbina Vukovara i trpljenje nedužnih obvezuje Stožer ali i Vukovarce da ustraju u svojim zahtjevima. Iljkić je prozvao aktualnu državnu vlast  kao glavnoga krivca za uvođenja ćirilice  u grad heroj kao i za omalovažavanje Vukovara i vukovarskih branitelja.

Predsjednik stožera Tomislav Josić  ponovio je kako Stožer i dalje nastavlja borbu protiv ćirilice u Vukovaru te dodao kako  čekaju odgovor na zahtjeve upućene Hrvatskom saboru za proglašenje Vukovara mjestom od posebnoga pijeteta. On je  najavio uskoro i svehrvatski prosvjedni skup koji bi trebao održati na Markovom trgu u Zagrebu, te pozvao sve sudionike u Vukovaru na mir i dostojanstvo.

Blagoslov nazočnima  udijelio je vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo. 

Pročitano 2340 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI