Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Nemojmo od Vukovara napraviti Bejrut

Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara Foto: A. Lovrić

Prosvjedi u Vukovaru politički su motivirani, zaključio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

-Građani Vukovara 15 godina žive u miru za što nam je trebalo puno tolerancije i nemojmo sada dopustiti da Vukovar postane Bejrut. S tim ciljem apeliram na sve građane i sve branitelje na razumno ponašanje. Za napredak Vukovara osnovni je preduvjet mir jer koji će investitori doći kod nas ako od Vukovara napravimo Bejrut? - upitao se gradonačelnik Vukovara apelirajući na mir i toleranciju.

 

Ovo što se događa, ima političku pozadinu jer HDZ i HSPAS nestrpljivi su što pokazuju i kroz ovu situaciju gdje se žure doći na vlast u Vukovaru. Oni žele izazvati nemire u Hrvatskoj koji će onda uzrokovati napade prema hrvatskoj Vladi i sramotno je da se ovaj herojski grad koristi kao politička tribina - poručio je gradonačelnik Sabo. Podsjetio je kako dvojezične ploče u Vukovaru postoje od 1998.

- Gradski  je statut donesen  2009. glasovima HDZ-a, HSP-a AS i SDSS-a, a sada su oni u prvim redovima s braniteljima i zato progledajmo. Maknite, građani Vukovara i branitelji, te licemjere od sebe - poručio je Sabo  upozorivši i vukovarske svećenike da prosvjednike pozovu na molitvu, ali i na mirno ponašanje.

Pročitano 1959 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI