Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Bauk: sve je politički motivirano

Dvojezična ploča na Poreznoj upravi Dvojezična ploča na Poreznoj upravi Foto: A. Lovrić

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je za HINU kako je postavljanje dvojezičnih natpisa na latiničnim i ćiriličnom pismu u skladu s ranijim najavama i dogovorima, te da današnja zbivanja u Vukovaru imaju političke motive.

"S obzirom na to da je još 2009. godine Gradsko vijeće Vukovara glasovima HDZ-a, HSP-a, a također i SDSS-a, kao tadašnjeg koalicijskog partnera, uvelo dvojezičnost defakto u Statut grada Vukovara, onda držim da sve ovo što se sada događa na neki način ima političke motive", rekao je ministar Bauk  te izrazio vjeru kako će u sljedećim danima i tjednima "biti dovoljno vremena za političku raspravu" u vezi postavljanja dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Podsjetivši kako su dvojezični natpisi postavljeni "tek na nekoliko mjesta", ministar Bauk je rekao da se primjena odredbi Ustavnog zakona uvodi postupno i u skladu s popisom stanovništva 2011. godine, po kojem Srbi čine 33,3 posto ukupnog pučanstva Vukovara. Podsjetio je kako Gradsko vijeće može u Statutu određene dijelove grada i određene tzv. funkcionalne dijelove zakona isključiti od primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, primjerice tamo gdje je pripadnika srpske manjine u manjem broju naglasivši „da se zna koji su to dijelovi grada“ .  Bauk je podsjetio i da se određene stvari, primjerice nazive ulica, može u tom dijelu izuzeti od primjene

Pročitano 3957 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI