Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer: "do petka će Vukovar provriti"

Stožer pred Uredom državne uprave Stožer pred Uredom državne uprave Jasenka Vrdoljak

Stotinjak članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji pred Uredom državne uprave u Vukovaru sprječavaju postavljanje ploča s dvojezičnim natpisima i latinično-čirilićnim pismom, poručili su sa konferencije za novinare održane ispred te javne ustanove da će "do petka Vukovar provriti".

Predsjednik Stožer Tomislav Josić izjavio je kako je ministar Arsen Bauk najavljivao da će napraviti u Vukovaru feštu kada se budu postavljale dvojezične ploče, a one su, rekao je Josić, postavljane tijekom noći. Premijeru Zoranu Milanoviću je poručio da on ne može znati kako se stradalnici Vukovara osjećaju kada se postavljaju ćirilični natpisi jer se "on ni za što nije borio".

 

"Ćirilica je došla u Vukovar na tenkovima, a sada dolazi s transporterima i jakim policijskim snagama", izjavio je Josić. Postavljanje ploča je loš potez Vlade kojim se krši zakon, naglasio je Josić dodavši da je pred nizom saborskih tijela zahtjev Stožera i drugih da se Vukovar proglasi mjestom posebnom pijeteta. Josić je također članovima Vlade RH poručio da nisu dobrodošli na Dan sjećanja za žrtvu Vukovara. „Ako vam je smetalo ono u Kninu, u Vukovaru vas čeka puno gore“, zaključio je Josić.

Pročitano 1911 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI