NAJNOVIJE
Počinju besplatni Sportski praznici, mjesta za prijavu još ima

U Osnovnoj školi Mitnica i ovoga su ljeta organizirani Sportski praznici. Riječ je o besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu koji se od 2021. godine provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem uključivanja što većeg broja osnovnoškolaca u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:28)
Obavijest o suzbijanju komaraca

Dana 20. i 21. lipnja 2024. g. u vremenu od 20 - 23 h Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. tretirat će komarce sa zemlje na području grada Vukovara:

  • 20. 6.  2024. – tretman sa zemlje – Borovo naselje, Lipovača, Lužac, Adica, Priljevo
  • 21. 6. 2024. - tretman sa zemlje - središte grada , Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište, Vučedol

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak mole se građani koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.

Ukoliko vremenske prilike ne dopuste tretiranje, akcija će se obaviti sljedećeg dana, odnosno kada to bude moguće.

Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:18)
U Vukovarskom vodotornju održana prezentacija dječje mobilne aplikacije Tales of Mello

U Vukovarskom vodotornju održana je prezentacija i launch nove, dječje mobilne aplikacije Tales of Mello koja dolazi iz hrvatske IT tvrtke Daidream sa sjedištem u Vukovaru. Autor ideje o Mellu je mladi Vukovarac s njemačkom adresom Nevio Burić, otac troje djece (11, 6 i 1 godina) koji je čitajući im bajke došao na ideju o razvijanju aplikacije. Kako ističe, aplikacija će revolucionarizirati dječje čitanje, a nastala je kao roditeljski odgovor na pitanje može li vrijeme koje djeca neminovno provode uz (mobilne) ekrane biti kvalitetno, zdravo i zabavno.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:02)
Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio ostavku

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio je neopozivu ostavku na dužnost i objavio to na izvanrednoj konferenciji za novinare u palači Srijem u Vukovaru.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 14:55)
Plenković zatražio županovu ostavku

HDZ je najoštrije osudio ponašanje svog člana, vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Predsjednik stranke Andrej Plenković razgovarao je s njim i zatražio da podnese ostavku, priopćeno je iz stranke.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 13:35)
Biciklistička karavana krenula iz Vukovara prema Ljubljani

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održan je kulturni program u povodu jubilarne 20. biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar–Ljubljana koja se održava u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:28)
Sušac: Pripremo se za osnivanje glazbene škole

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru zamjenik gradonačelnika Filip Sušac primio je polaznike Glazbenih odjela i Odjela suvremenog plesa Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:23)

Preminuo 19-godišnjak zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Ceriću

Preminuo 19-godišnjak zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Ceriću Foto: Arhiva HRV

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, šest sa materijalnom štetom, dvije sa ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

U subotu, 8. lipnja oko 13,25 sati na županijskoj cesti ŽC4170 između Rokovaca i Vinkovaca, 19-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg pomaknuo je vozilo sa kolnika udesno na bankinu i naglo pomaknuo automobil ulijevo pri čemu dolazi do zanošenja na kolniku, prelaska preko kolnika na biciklističko-pješačku stazu i u odvodni kanal. Pri slijetanju na biciklističkoj stazi udara u 48-godišnjeg vozača bicikla. U prometnoj nesreći vozač bicikla je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 8. lipnja oko 17,20 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica, 46-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 45-godišnjoj vozačici osobnog automobila. U prometnoj nesreći obje vozačice su zadobile lake tjelesne ozljede, kao i putnica u vozilu 45-godišnjakinje.

Policija je ranije izvijestila kako je u subotu, 8. lipnja oko 15,15 sati u Gunji došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio ozljede od kojih je preminuo.

Nadalje, u subotu, 8. lipnja oko 21,45 sati u Ceriću, 19-godišnji vozač osobnog prijevoznog sredstva uključivao se u promet kolnika sa kolnog prilaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega je došlo do udara u tijelo vozača i osobno prijevozno sredstvo prednjim lijevim dijelom osobnog automobila kojim je upravljao 46-godišnji vozač i vršio radnju pretjecanja s lijeve strane krećući se lijevom prometnom trakom. U prometnoj nesreći vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio je ozljede od kojih je preminuo.

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija