NAJNOVIJE
Počinju besplatni Sportski praznici, mjesta za prijavu još ima

U Osnovnoj školi Mitnica i ovoga su ljeta organizirani Sportski praznici. Riječ je o besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu koji se od 2021. godine provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem uključivanja što većeg broja osnovnoškolaca u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:28)
Obavijest o suzbijanju komaraca

Dana 20. i 21. lipnja 2024. g. u vremenu od 20 - 23 h Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. tretirat će komarce sa zemlje na području grada Vukovara:

  • 20. 6.  2024. – tretman sa zemlje – Borovo naselje, Lipovača, Lužac, Adica, Priljevo
  • 21. 6. 2024. - tretman sa zemlje - središte grada , Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište, Vučedol

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak mole se građani koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.

Ukoliko vremenske prilike ne dopuste tretiranje, akcija će se obaviti sljedećeg dana, odnosno kada to bude moguće.

Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:18)
U Vukovarskom vodotornju održana prezentacija dječje mobilne aplikacije Tales of Mello

U Vukovarskom vodotornju održana je prezentacija i launch nove, dječje mobilne aplikacije Tales of Mello koja dolazi iz hrvatske IT tvrtke Daidream sa sjedištem u Vukovaru. Autor ideje o Mellu je mladi Vukovarac s njemačkom adresom Nevio Burić, otac troje djece (11, 6 i 1 godina) koji je čitajući im bajke došao na ideju o razvijanju aplikacije. Kako ističe, aplikacija će revolucionarizirati dječje čitanje, a nastala je kao roditeljski odgovor na pitanje može li vrijeme koje djeca neminovno provode uz (mobilne) ekrane biti kvalitetno, zdravo i zabavno.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:02)
Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio ostavku

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio je neopozivu ostavku na dužnost i objavio to na izvanrednoj konferenciji za novinare u palači Srijem u Vukovaru.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 14:55)
Plenković zatražio županovu ostavku

HDZ je najoštrije osudio ponašanje svog člana, vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Predsjednik stranke Andrej Plenković razgovarao je s njim i zatražio da podnese ostavku, priopćeno je iz stranke.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 13:35)
Biciklistička karavana krenula iz Vukovara prema Ljubljani

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održan je kulturni program u povodu jubilarne 20. biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar–Ljubljana koja se održava u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:28)
Sušac: Pripremo se za osnivanje glazbene škole

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru zamjenik gradonačelnika Filip Sušac primio je polaznike Glazbenih odjela i Odjela suvremenog plesa Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 08:23)

Sjednica Stožera Civilne zaštite VSŽ: Stanje na cijelom toku rijeke Dunav kroz županiju je pod kontrolom

Sjednica Stožera Civilne zaštite VSŽ: Stanje na cijelom toku rijeke Dunav kroz županiju je pod kontrolom Foto: VSŽ

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije kojom je predsjedavao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, a sazvana je zbog porasta vodostaja rijeke Dunav i predstojećih aktivnosti koje je potrebno odraditi kako visoki vodni val ne bi ugrozio obrambene nasipe i naselja uz navedenu rijeku.

Župan je rekao kako smatra da je dobro održati sjednicu te od predstavnika Hrvatskih voda dobiti sve relevantne podatke o kretanju vodostaja i stanju zaštitnih vodnih građevina kao i informacije o spremnosti žurnih službi i tehnike ovlaštenih pravnih osoba koje izravno provode mjere obrane od poplave na zaštitnim vodnim građevinama.

-Poučeni iskustvima iz 2013. kada smo imali vrlo visok vodostaj na rijeci Dunav te 2014. kada nas je pogodila katastrofalna poplava, dobro je odraditi sve pripremne mjere za eventualne aktivnosti stožera i svih žurnih službi ako bude potrebno – istaknuo je načelnik Stožera Civilne zaštite Mato Matić.

Rukovoditelj obrane od poplave na branjenom području 34. koje se odnosi na tok rijeke Dunav kroz Vukovarsko-srijemsku županiju Mile Kunac izjavio je da je stanje na toku rijeke kroz našu županiju pod kontrolom. 

Porast vodostaja izazvale su izrazito obilne oborine na uzvodnom dijelu toka rijeke Dunav i njezinih pritoka.
Vrhunac vodnog vala očekuje se u petak kada se očekuje vodostaj od +524 cm što predstavlja granicu pripremnih mjera obrane od poplave i redovnih mjera obrane od poplave.
Trenutni vodostaj u Vukovaru iznosi + 475 cm s tendencijom daljnjeg porasta.
Sve pripremne radnje od strane Hrvatskih voda su odrađene na vrijeme, a grad Vukovar i naselja nizvodno dobro su utvrđeni nasipima koji su u dobrom stanju i ne očekuju se problemi za vrijeme trajanja visokog vodostaja, rečeno je na sjednici.

Lučki kapetan Marko Čordašić upozorava sve one koji će ploviti rijekom Dunav u sljedećim danima da prilagode brzinu plovidbe i obrate pozornost na povećan broj drvne mase i naplavina koje trenutno Dunav nosi velikom brzinom.
Stožer Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije kao i stožeri gradova Vukovar i Ilok nastavljaju biti u dnevnoj komunikaciji sve do prolaska visokog vodnog vala, poručeno je.

 

Pročitano 385 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija