Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Premijer još ne odgovara na seljačke zahtjeve

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac potvrdio je kako dva sata prije isteka roka do danas u 10 sati,  koji su predstavnici poljoprivrednika jučer dali premijeru Zoranu Milanoviću da se očituje o njihovim zahtjevima, odgovora iz Vlade još nema. Dodao je da će se u 11 sati na sastanku čelnika udruga poljoprivrednika u Novoj Gradiški odlučiti o daljnjim koracima i sudbini dvotjednih seljačkih prosvjeda.

Pokrovac je potvrdio da će seljačke udruge, u slučaju da se njihovim zahtjevima ne udovolji, pravnu bitku za svoja prava nastaviti u Bruxellesu.

Premijer Milanović je sinoć, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nulta točka", rekao kako je poljoprivreda specifična grana jer je izloženija rizicima tržišta, ali i istaknuo kako se ne može nastaviti dosadašnja praksa da se gubitci pokrivaju iz državnoga proračuna.

Za prozivke prosvjednika da je ministar Jakovina netransparentno dodjeljivao poticaje, premijer je kazao kako su to vrlo teške optužbe koje nisu dokazane, te da osobno ne vjeruje da je to ministar činio, već da Jakovina radi dobar posao.

Pročitano 1316 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI