Ispiši ovu stranicu

Župan darivao korisnike UZOSIO Golubica Vukovar

Župan darivao korisnike UZOSIO Golubica Vukovar Foto: Valerija Lozančić

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, župan Damir Dekanić podijelio je prigodne poklon paketiće korisnicima UZOSIO Golubica Vukovar te korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima.

Naglasio je kako je lijepo u uskrsno vrijeme darivati drage i osobe u potrebi.
- Svake se godine povodom blagdana trudimo darivati osobe s intelektualnim poteškoćama ili poteškoćama u razvoju, a jedna od njih je i Udruga Golubica. Riječ je o uistinu vrijednoj udruzi, što potvrđuju usluge i brojni projekti koje provode. Stoga bih čestitao i zahvalio svima zaposlenima i volonterima uključenima u rad udruge na svemu što čine. Vidimo da korisnici imaju dobre uvijete, a Županija je tu da ih prati i pomaže kada zatreba – rekao je župan te pozvao korisnike i zaposlene u goste u Županiju kako bi razgovarali o mogućim načinima pomoći udruzi s ciljem osiguravanja još boljih uvjeta za rad.

 VSŽ pokloni


Udruga Golubica djeluje preko 50 godina, a osnovana je kao roditeljska udruga koja brine o osobama s intelektualnim oštećenjima. U okviru udruge pružaju dvije socijalne usluge, uslugu poludnevnog boravka za 20 korisnika i organiziranog stanovanja za njih 17.
- Potrebe za poludnevnim boravkom i organiziranim stanovanjem daleko su veće, ali kapaciteti su nam gotovo popunjeni. Osim ovih usluga provodimo i brojne projekte te radne aktivnosti. Uistinu smo aktivni u zajednici i trudimo se našim korisnicima što više podignuti kvalitetu života – naglasila je Đukić te zahvalila županu na darovima rekavši kako njihovi korisnici vole goste i uvijek za njih pripreme toplu dobrodošlicu.

 

Pročitano 124 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić