Ispiši ovu stranicu

Grad Osijek GPP-u darovao kombi prilagođen za osobe s invaliditetom

Grad Osijek GPP-u darovao kombi prilagođen za osobe s invaliditetom Foto: arhiva HRV-a

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je gradskoj tvrtki za prijevoz putnika GPP Osijek uručio kombi vozilo, potpuno prilagođeno za osobe s invaliditetom vrijedno 50.000 eura.

Radić je tom prigodom istaknuo da je Grad iz proračuna izdvojio 120.000 eura za kombi i troškove prijevoza do kraja ove godine .

Na listi čekanja za korištenje vozila trenutno se nalazi 75 korisnika, rekao je, dodavši da će se vozilo koristiti za svakodnevne aktivnosti, od odlaska liječniku, na posao i u školu do druženja a osim po gradu Osijeku korisnici će ga moći koristiti i za odlazak u Bizovačke toplice.

Gradska službenica Romana Kovačević objasnila je da prijevoz mogu koristiti osobe s 80 i više posto oštećenja na donjim ekstremitetima, odnosno osobe koje se koriste invalidskim kolicima ili bilo kojim drugim ortopedskim pomagalima za kretanje, kao i gluhoslijepe i slijepe osobe i njihovi pratitelji.

Radić je napomenuo da su u ovogodišnjem gradskom proračunu za programe javnih potreba u zdravstvu i socijalnoj skrbi izdvojili 4,3 milijuna eura, što je čak 700 tisuća eura više nego prethodne godine.

Pročitano 228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI