NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

U Vukovaru održana demonstracijska aktivnost o korištenju poljoprivrednih aplikacija i servisa

U Vukovaru održana demonstracijska aktivnost o korištenju poljoprivrednih aplikacija i servisa Foto: Marija Molnar

Kako bi se poljoprivrednike potaknulo na samostalno korištenje digitalnih alata, savjetnici Ministarstva poljoprivrede održavaju niz edukacija diljem Hrvatske pa je jedna takva organizirana i za poljoprivrednike s vukovarskoga područja.

U prostorijama Ekonomske škole Vukovar, Đuro Cerovčec, voditelj u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, održao je višesatnu demonstracijsku aktivnost pod nazivom Korištenje poljoprivrednih aplikacija i servisa. Okupljenim poljoprivrednicima pojasnio je korištenje aplikacije AGRONET, kako samostalno prijavljivati poticaj, pratiti novosti, odluke, monitoring, ruralni razvoj, nacionalne potpore i dr., a pojasnio im je i FIS bazu te aplikaciju VETIS.

 - Ovo su interesantne teme za naše poljoprivrednike posebice u svjetlu činjenice da je za razdoblje od 2023. do 2027. na snazi Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike. Ovakvim edukacijama i radionicama nastojimo naše poljoprivrednike upoznati s novinama, npr. o geotagiranoj fotografiji. Jedna od tema je i AGRONET, aplikacija koja našim poljoprirednicima pomaže pri podnošenju zahtjeva za potporu - istaknuo je Cerovčec.

Digitalni alati predstavljaju problem posebice starijim generacijama poljoprivrednika, pa im ovim edukacijama Ministarstvo poljoprivrede nastoji pomoći, a bliže se i rokovi za predaju zahtjeva za poticaje

- Ove godine rokovi za poticaje kreću od 4.ožujka i traju do 15.svibnja, izvan tog razdoblja zahtjevi neće važiti – naglasio je Cerovčec.

Jedan od poljoprivrednika na ovoj edukaciji bio je i Tomislav Matijašević iz Bogdanovaca koji je naglasio da su ovakvi događaji dobrodošli.

- Nekima od nas koji ulazimo u starije godine problem mogu predstavljati računala i nove tehnike, no uz ovakve edukacije to je puno lakše – rekao je Matijašević, naglasivši da mu jedan od najvećih problema u radu predstavlja povećana papirologija koju država od njega kao poljoprivrednika traži.

- Puno je papirologije gdje moramo prikazati da smo nešto odradili, a to nam oduzima vrijeme. Npr. samo da opišem koja sam sredstva koristio za prskanje, koju koncentraciju, koliko litara po kvadratu i sl., potrebni su sati i to je za mene kao poljoprivrednika strašno - naglasio je Matijašević.

 

 

Pročitano 390 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija