Ispiši ovu stranicu

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar provodit će projekt Zaželi IV – Pruži mi ruke II

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar provodit će projekt Zaželi IV – Pruži mi ruke II Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar provodit će projekt Zaželi IV – Pruži mi ruke II.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je u Vinkovcima 39 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projekta „Zaželi- prevencija institucionalizacije“, od sveukupno 111 projekata u četvrtoj fazi programa „Zaželi” vrijednosti nešto više od 101 milijuna eura financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda plus. Kroz navedene ugovore zaposlit će se gotovo 900 žena/muškaraca, a koji će pružati uslugu potpore i podrške za više od 5.400 osoba starijih od 65 godina / osoba s invaliditetom.

Ugovor je, između ostalog uručen i ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatku Glavašu, za projekt Zaželi IV. - Pruži mi ruke II. Koliko će zaposlenih biti te kolika su im sredstva odobrena, doznali smo od Glavaša.
- Ukupna vrijednost projekta je 1.237.500,00 eura. Kroz projekt će se zaposliti 25 osoba, koje će pomoć pružati najmanje 150 korisnika na području grada Vukovara. Ovaj projekt nešto je drugačiji od prethodnog, u kojem je prije bio naglasak na ženamaiI njihovom statusu, a sada toga više nema, mogu se zaposliti i muškarci. Veći je naglasak ovoga puta na korisnicima koji moraju imati određene uvjete kako bi mogli biti dio ovoga projekta, primjerice 65 ili više godina, određena visina mirovine koja ne prelazi propisani cenzus te osobe s invaliditetom trećeg i četvrtog stupnja - pojasnio je Glavaš dodavši kako je u tijeku priprema poziva za prijavitelje na ovaj projekt te najavio kada bi realizacija samoga projekta trebala započeti.

- Kroz mjesec i pol projekt bi trebao krenuti s realizacijom. Prvo ide poziv svim korisnicima koji će se moći upisati, potom ih obavještavamo jesu li odabrani kao korisnici, a zatim slijedi zapošljavanje onih koji će pružati usluge pomoći – rekao je Glavaš.
Novost je i da se osim nezaposlenih žena sada mogu zaposliti i muškarci.
- Svi koji smatraju da mogu pružati pomoć korisnicima, mogu se prijaviti, neovisno o spolu -
zaključio je Glavaš.

Pročitano 471 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI