Marijini obroci pokreću kampanju "Kriza u Etiopiji", pozivaju na doniranje

Humanitarna organizacija Marijini obroci izvijestila je u utorak da pokreće kampanju „Kriza u Etiopiji“ i poziva na doniranje, potičući na razmišljanje o milijunima djece koja su propustila godine školovanja i suočena su sa gladi.

Potaknuti gorućim problemom suše, raseljavanja i brutalnih sukoba u Etiopiji, ove korizme za kampanje „Kriza u Etiopiji”, od 19. veljače do 31. ožujka, potičemo na razmišljanje o milijunima djece koja su zbog fizičkih i psihičkih ožiljaka propustila godine školovanja, te se trenutno suočavaju s kriznim razinama nesigurnosti opskrbe hranom, poručuje organizacija. 

Pozivajući se na izvješće UN-a iz siječnja, organizacija prenosi procjenu da će hranu trebati osigurati za više od 10 milijuna ljudi u Etiopiji, a da su najteže pogođene regije Tigray, Amhara i Afar.

Navode i da su tijekom sukoba, zaraćene strane napale i opljačkale škole u Tigrayu, a školski objekti više nisu prikladni za obrazovanje.

Posljednjih mjeseci djeca se polako vraćaju u školske klupe i obrazovne ustanove, vidno oštećene od granatiranja dok su školske kuhinje opljačkane. Ponovno su uspostavljeni i programi školske prehrane, no godine napretka su uništene, nužna oprema je nestala, te je stoga sada više no ikad potrebno osigurati obroke kao i samo obrazovanje.

Potrebe djece u Tigrayu za dosljednim obrocima su ogromne. Zajedno možemo spasiti živote djece Etiopije koja umiru od gladi, posebno u Tigrayu, naglašavaju Marijini obroci.

Humanitarna organizacija podsjeća da su samo 22 eura dovoljna da se jednom djetetu godinu dana osigura obrok u školi, te moli da ju se donira. 

Pročitano 231 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase