Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pojačane aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnika

Mladi piju Mladi piju Damlacijanews.com

Tijekom proteklog vikenda, djelatnici policije i Državnog inspektorata su  proveli pojačane preventivne aktivnosti na nekoliko lokacija na području grada Vukovara, s ciljem zaštite maloljetnih osoba.

Proveden je nadzor rada trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe koja se odnosi na usluživanje i prodaju alkoholnih pića i duhanskih proizvoda djeci i maloljetnicima.

Prema policijskom izviješću, tom je prilikom u ugostiteljskom objektu zatečene su tri maloljetne osobe kojima je prodano, odnosno usluženo, alkoholno piće ili duhanski proizvod.

U večernjem izlasku, iza 23 sata, bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja, zatečeno je sedam osoba mlađih od 16 godina, koje su dovedene u prostorije policije gdje su ih po pozivu policijskih službenika preuzeli roditelji. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbe čl. 95. Obiteljskog zakona, o čemu će biti obaviješten nadležni Centar za socijalnu skrb.

Tijekom postupanja policijski službenici su zatekli i provjerili identitet ukupno 51 osobe.

Izdana su dva pismena upozorenja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Policijski službenici će i dalje samostalno ili u suradnji s Državnim inspektoratom nastaviti planirati i provoditi ovakve kontrole, kao i ostale aktivnosti usmjerene na utvrđivanje i procesuiranje svih oblika kažnjivih radnji na štetu ili u vezi  maloljetnih osoba kao što su zabrana prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama, poštivanje prometnih propisa.

 Građanima, posebice roditeljima maloljetnika, te ugostiteljima i trgovcima posebno skrećemo pozornost na obvezu pridržavanja odredbi iz članka 95. Obiteljskog zakona (zabrana noćnih izlazaka osobama mlađima od 16 godina u vremenu od 23.00 do 5.00 sati bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koje roditelji imaju povjerenje), kao i na odredbe zakonskih propisa koje se odnose na usluživanje i prodaju alkoholnih pića i duhanskih proizvoda djeci i maloljetnicima

Pročitano 1375 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI