Ispiši ovu stranicu

Ulica Domovinskoga rata u Borovu naselju dobila 62 nova parkirna mjesta

Ulica Domovinskoga rata u Borovu naselju dobila 62 nova parkirna mjesta Foto Valerija Lozančić

Na inicijativu stanovnika, Grad Vukovar je u Ulici Domovinskoga rata u Borovu naselju izgradio novo parkiralište.

Riječ je o obostranom parkiralištu, na dionici od Ulice Ante Starčevića do Vijenca kneza Branimira, s ukupno 62 parkirališna mjesta od kojih su četiri za osobe s invaliditetom. Radi povećanja sigurnosti prometovanja izgrađena je i obostrana pješačka staza, izvedena nova oborinska kanalizacija te prometna signalizacija, zasađena su stabla zlatnog brijesta, a u tijeku je i postavljanje nove javne rasvjete. Novoizgrađeno parkiralište sa suradnicima i izvođačem radova obišao je gradonačelnik Ivan Penava koji je naglasio kako im je cilj bio rješavanje problematike nedostatka parkirnih mjesta te osiguravanje višeg standarda življenja u ovoj ulici.

- Parkiralište smo izgradili na zamolbu naših sugrađana koji su sada dobili jedno moderno, kvalitetno i u potpunosti opremljeno parkiralište. Uz pješačku stazu zasađen je i drvored zlatnoga brijesta te se nadam da će i pješacima također biti lijepo u ovome dijelu gradu - rekao je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig dodao je kako je na ovom području kronično nedostajalo parkirnih mjesta.
- Nova 62 parkirališna mjesta zasigurno će otkloniti problem s kojim su se susretali stanari obližnjih stambenih zgrada, a u tijeku je i izgradnja privremenog parkirališta u Željezničkoj ulici te sanacija postojećeg parkirališta u neposrednoj blizini Plivališta Vukovar – pojasnio je Čulig dodajući kako sukladno potrebama i mogućnostima nastavljaju s izgradnjom parkirališta u gradu.

Na novim parkirnim mjestima gradonačelniku je u ime svih stanara zahvalila predstavnica stanara Đurđa Sekulić rekavši kako im je ovo parkiralište uistinu bilo neophodno jer su već dugo imali potrebu za dodatnim mjestima.
- Nikada nismo imali mjesta za parkiranje, poneki su čak automobile ostavljali i na zelenim površinama, ali sada nam je u potpunosti problem parkiranja riješen – rekla je Sekulić.

Projekt je ukupne vrijednosti oko 205.800 eura s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Binder d.o.o. iz Osijeka. 

Pročitano 280 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić