Ispiši ovu stranicu

U Općini Andrijaševci u tijeku izgradnja pješačko-biciklističke staze u Kolodvorskoj ulici

U Općini Andrijaševci u tijeku je izgradnja pješačko-biciklističke staze u Kolodvorskoj ulici u duljini nešto više od 2 km. Investicija je vrijedna oko 200.000 eura, a sufinancira se putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

-Potreba za izgradnjom ukazala se zbog dotrajalosti postojeće pješačke staze i veće sigurnosti mještana s obzirom da se radi o županijskoj prometnici, a doprinijet će, među ostalim, podizanju stupnja urbanosti u općini, sigurnosti u prometu, povećanju svijesti o očuvanju okoliša, jednostavnijoj uporabi bicikala kao prijevoznog sredstva i smanjenju stope lokalnih putovanja osobnim automobilima - rekao je načelnik Općine Ante Rajković.
Dovršetak radova očekuje se čim to vremenske prilike dopuste.

U okviru istog poziva planirana je sadnja i nešto više od 1.100 autohtonih sadnica na području općine kako bi se smanjio negativan utjecaj na klimatske promjene, ozelenila općina te doprinijelo smanjenju CO2.

-Vrijednost ova dva projekta je nešto manja od 300.000 eura, rekao je Rajković dodajući kako imaju spremne projekte dokumentacije za još nekoliko projekata za koje se nadaju pozitivnim ishodima na natječajima.

 

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić