Ispiši ovu stranicu

Vinkovačko Novo Selo dobilo novu zgradu ambulante

Novoizgrađena ambulanta Novoizgrađena ambulanta Foto: VSŽ

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović obišli su novoizgrađenu zgradu ambulante u vinkovačkom Novom Selu.

Radovi ukupne vrijednosti gotovo 683 tisuća eura započeli su 2021., bili su podijeljeni u tri faze, a završeni su na samom kraju prošle godine te bi građani ovog dijela grada do ljeta trebali dobiti uvjete za bolje i kvalitetnije liječenje. Novoizgrađeni objekt ima dvije stambene jedinice te prostor za zdravstveni sadržaj u kojem su planirane ordinacija obiteljske i dentalne medicine te ljekarna.

-Povećanje i poboljšanje zdravstvene usluge bio je cilj i intencija ovog projekta.Nastojimo zadržati sve ambulante na našem području, unatoč nedostatku liječnika, ali i tražimo mogućnost i načine da što veći broj liječnika ostane ovdje. Ima dovoljan broj mladih koji studiraju medicinu na našem području, međutim velik ih dio odlazi na specijalizaciju i ne vraća se. S čelnicima jedinica lokalne samouprave pokušavamo pronaći načine da promijenimo taj trend i mislim da ćemo u tome uspjeti – rekao je Dekanić dodavši kako su glavne stavke na tom putu novi kadrovski stanovi, dobri uvjeti rada i dobro opremljeni prostori.

Najveći dio sredstava utrošenih na novu zgradu Doma zdravlja išao je iz decentraliziranih sredstava Županije, dok je jedan dio projekta sufinancirao sam Dom zdravlja, iz vlastitih sredstava, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić dodajući kako uskoro počinje useljavanje u zgradu.
-Prostor je u potpunosti završen, preostaju još tehnički pregled i građevinska dozvola, a prostor bi do kraja ljeta trebao potpuno biti u funkciji. Stanovnici Novog Sela zaslužuju ovakav objekt. Puno je ljudi, invalida, branitelja i umirovljeničke populacije pa će sad na jednom mjestu moći imati obiteljskog liječnika i stomatologa, a i prostor gdje će moći kupiti i podignuti svoje lijekove - rekao je Kulić.

U ordinaciji obiteljske medicine radit će liječnik Igor Periša, dok će pitanje stomatologa biti riješeno do kraja godine budući da je stigao Zakon koji donosi novu integraciju domova zdravlja.

 

 

Pročitano 278 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić