NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

Naglasak je stavljen na područje u kojemu općine, gradovi i županije mogu najviše napraviti, a to su pristupačnost i mobilnost.

-Cilj ove sjednice bio je predstavnicima lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnicima ustanova i organizacija civilnoga društva ukazati na izazove i probleme s kojima se osobe s invaliditetom na ovome području najčešće susreću i zbog čega se najčešće obraćaju pravobraniteljima za osobe s invaliditetom kako bi se na temelju iskustava i primjera dobre prakse iznijele preporuke o tome što se može učiniti kako bi se ti problemi i izazovi svladali - rekao je savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda u Osijeku Mario Burek dodavši kako su problemi brojni, a najčešći su ostvarivanje prava u pojedinim sustavima te diskriminacija prilikom zapošljavanja.

Sjednica održana je na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije i zamjenika župana, predsjednika Koordinacije za ljudska prava Srđana Jeremića, a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca.
-Iz brojnih razloga koji opterećuju osobe s invaliditetom na području naše županije odlučili smo zakazati ovu sjednicu Koordinacije upravo s tematikom koja se odnosi na tu grupu stanovnika. Činjenica je da imaju brojne probleme i potrebe, a naša je dužnost kao jedinice regionalne samouprave, ali i dužnost općina i gradova na području županije, poslušati koje su to potrebe i izazovi s kojima se susreću te vidjeti na koji način zajednički možemo pronaći rješenja kako bi im olakšali svakodnevni život te pomogli da se u potpunosti integriraju u sva područja društvenog života zajednice u kojoj žive“ - istaknuo je Jeremić dodavši kako Županija na brojne načine pomaže osobama s invaliditetom, a među ostalim, svake godine raspisuje javni poziv usmjeren na pomoć udrugama, institucijama i organizacijama koje rade s osobama s invaliditetom te im pruža značajnu financijsku potporu. -Rekao bih da je u ovoj godini Županija napravila jedan veliki iskorak po pitanju ove tematike. U ožujku je osnovala županijski Centar za pružanje usluga u zajednici i u potpunosti financira njegove aktivnosti. Za samo nekoliko mjeseci ispunili smo kapacitete Centra i moramo razmišljati o njegovom proširenju – naglasio je Jeremić zaključivši kako su upravo zbog toga na sjednicu pozvali i udruge s područja županije koje rade s ovom kategorijom stanovništva, kako bi iz prve ruke čuli koje su njihove potrebe i na koji im način značajnije mogu pomoći u budućnosti.

Na području Vukovarsko-srijemske županije ima oko 24.000 osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju.

Pročitano 448 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija