NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Udruga Vukovarske iskrice proslavile 15. rođendan

Udruga Vukovarske iskrice proslavile 15. rođendan Foto: Klaudija Boras

Prigodnim programom koji je održan u Gradskom muzeju Vukovar svoj petnaesti rođendan proslavila je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Vukovarske iskrice.

Ovaj mali jubilej članovi udruge iskoristili su da zahvale svima koji su na bilo koji način i bilo kada pomogli rad udruge.
- Ove godine slavimo 15. rođendan. Kao i svake godine odlučili smo pozvati nama drage ljude koji nam kroz godinu pomažu i koji nas podupiru u radu te s njima zajedno obilježiti ovaj dan. Vukovarske iskrice prepoznatljive su po tome što smo u udruzi zapravo svi volonteri. U rad udruge uključeni su roditelji, ali i drugi građani koji nemaju djecu s intelektualnim teškoćama, ali su odlučili njima podariti svoje slobodno vrijeme, kreativnost i ljubav, a to je nama najveća nagrada – rekla je predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Vukovarske iskrice Lilijana Radobuljac.
Vukovarske iskrice poznate su po brojnim radionicama i aktivnostima korisnika koje provode kroz cijelu godinu.
- Mi imamo deset različitih dana, deset voditelja. Djeca svaki dan dolaze u udrugu i kroz razne radionice razvijaju svoje vještine i ispunjavaju vrijeme. Imamo od kreativnih eko radionica, male škole kuhanja, održavanje vrta, jezičnih radionica, plesnu, fizioterapiju, glazbenu... Puno se toga događa. Njima je ta njihova rutina odnosno spoznaja da svaki dan mogu doći na neko lijepo mjesto , jako važno. Okupljamo osobe koje više nisu u sustavu obrazovanja, starije od 21 godinu, jer oni kada izađu iz sustava su uglavnom prepušteni svojim obiteljima i sami sebi – naglasila je Radobuljac.

Pročitano 542 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija