NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Grad Vukovar i ove godine osigurao božićnice i prigodne darove

Grad Vukovar i ove godine osigurao božićnice i prigodne darove Foto: Valerija Lozančić
Grad Vukovar će i ove godine  povodom blagdana Božića umirovljenicima čija  ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ne prelaze 400 eura, a  koji imaju prebivalište na području grada isplatiti božićnicu u visini od 40 eura, izvijestio je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije održanoj danas u gradskoj vijećnici. 
-U želji da približimo duh Božića i blagdana svima koji su u potrebi te učinimo blagdane toplijim i radosnijim za veći broj umirovljenika ove smo godine povećali i cenzus i visinu božićnice. Naime, prošlih godina pravo na božićnicu imali su umirovljenici čija mirovinska primanja nisu prelazila 2.500, a božićnica je iznosila 200 kuna.  Ove godine božićnicu će dobiti 370 umirovljenika više nego protekle godine – rekao je gradonačelnik.  
Također, Grad Vukovar i ove godine povodom blagdana Božića isplaćuje božićnicu za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja pa će 250 korisnika dobiti po 35, a osigurao je i 80 prigodnih prehrambenih poklon paketa vrijednosti 30 eura za korisnike Pučke kuhinje. 
I zamjenik gradonačelnika Filip Sušac izrazio je zadovoljstvo što će ove godine božićnicu dobiti veći broj umirovljenika.
-Umirovljenici koji  ostvaruju pravo na božićnicu, njih 3.191,  preuzeti ju mogu u  poslovnicama FINA-e u razdoblju od 4. prosinca tekuće do 31. siječnja iduće godine. Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 11. prosinca do 29. prosinca 2023.godine, a podjela prehrambenih paketa će se odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 18. do 22. prosinca 2023. godine – naglasio je Sušac. 
Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš  podsjetio je da prigodom isplate božićnice umirovljenici moraju predočiti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine kako bi se vidio osobni broj  umirovljenika. 
Podsjetimo kako Grad Vukovar nastavlja i s darivanjem najmlađih Vukovaraca u povodu božićnih blagdana – u pripremi je 2.750 božićnih paketića za sve vukovarske osnovnoškolce, vrtićarce, ali i djecu predškolske dobi koja ne pohađaju vrtić (u tom slučaju roditelji podnose zahtjev), a na Badnjak Grad Vukovar širi blagdanski duh podjelom posnih jela građanima. 
Za sve navedeno u proračunu Grada Vukovara osigurano preko 151.000 eura. 
 
Pročitano 684 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija