Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Županijska skupština traži da Vlada preispita svoju odluku

Dr. Vesna Bosanac Dr. Vesna Bosanac Foto: HRV

Nezadovoljni načinom na koji je smijenjena dr. Bosanac

Skupština Vukovarsko-srijemske županije izrazila je priopćenjem za javnost nezadovoljstvo načinom na koji je smijenjena ratna i dosadašnja ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar, doktorica Vesna Bosanac. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Skupštine Antun Žagar podsjeća se da je Bosanac vodila vukovarsku bolnicu u vrijeme Domovinskog rata organizirajući rad u najtežim uvjetima, brinula se za sve ranjenike bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, te postala simbolom hrabrosti i humanosti.

- Kako smatramo da takvu osobu nije bilo primjereno smijeniti s dužnosti ravnateljice uz obrazloženje da poslovanje bolnice nije u skladu s tržišnim pravilima, pogotovo što su razlozi slabog financijskog poslovanja i znatnih nepodmirenih dugovanja nastali većinom iz objektivnih razloga kao i u drugim bolnicama u RH, predlažemo Vladi Republike Hrvatske da temeljem svega navedenog, još jednom preispita svoju odluku i iznađe mogućnost da se situacija u vukovarskoj bolnici rješava na primjereniji način-predlaže Žagar.

U obrazloženju takvog prijedloga podsjeća se i na razdoblje mirne reintegracije, proces obnove i podizanje razine stručnosti osoblja vukovarske bolnice jer u svim je navedenim procesima dr. Bosanac aktivno sudjelovala i dala svoj doprinos. 

Pročitano 2070 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI