NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Gotovo sedam tisuća eura nagrada najuspješnijim sportašima Vukovarsko - srijemske županije i njihovim trenerima

  • Utorak, Lis 17 2023
  • Piše: 
Gotovo sedam tisuća eura nagrada najuspješnijim sportašima Vukovarsko - srijemske županije i njihovim trenerima Foto: VSŽ

Najuspješnijim sportašima vukovarsko - srijemske županije i njihovim trenerima župan Damir Dekanić uručio je nagrade i prigodne poklone za sportska postignuća, ali i kao poticaj za daljnji rad. Kriteriji za dodjelu nagrada bili su vezani uz stupanj natjecanja, a nagrade su iznosile od 300 do tisuću eura.

Sredstva su dodijeljena sukladno Pravilniku o javnom isticanju i nagrađivanju pojedinaca, sportskih te parasportskih kolektiva i trenera za ostvarena postignuća u sportu kojeg je po prvi puta donio županijski Upravni odjel za sport, mlade i demografiju s ciljem pravednog vrednovanja uspjeha sportaša i trenera. Nagrađeni su Petar Kovač član Šahovskog kluba Codeasy iz Vukovara, Patrik Kordić član Gimnastičkog kluba „Hrvatski sokol“ iz Vinkovaca, Petra Očevčić članica Ju-Jitsu kluba Vinkovačke rode, Tanja Turukalo članica Kluba dizača utega Vukovar, Lea Čorluka članica Streljačkog kluba „Nosteria“ Nuštar i Valentina Cindrić članica GSD1887 „Lokomotiva“ Vinkovci te treneri Tomislav Gudek, Đuro Ponoš, Milan Marinković, Anton Đerek i Milan Kordić.

 Član Šahovskog kluba Codeasy iz Vukovara Petar Kovač najveći uspjeh je postigao osvojivši drugo mjesto na europskom prvenstvu u ubrzanom šahu u konkurenciji do 16 godina. Nagrada mu, kaže, puno znači.

- Drago mi je da se prepoznaju naši uspjesi, ne samo šahista već i drugih klubova i sportova. Novčanu nagradu bih mogao potrošiti na novi bicikl da se mogu i fizički spremiti za sjedenje pri treniranju - rekao je Kovač.

Čestitao im je župan Dekanić koji je istaknuo kako nagrade trebaju biti poticaj za budućnost.
- Susreti s najmlađima su mi dragi iz nekoliko razloga, a prvenstveno zbog njihove iskrenosti, neiskvarenosti i želje za uspjehom u životu, u ovom slučaju kroz sport. Danas nam je došlo šest mladih sportaša koji su postigli izvanredne uspjehe, svatko u svojoj disciplini i treneri koji su doprinijeli njihovim uspjesima. Nagradili smo ih s gotovo sedam tisuća eura, kao poticaj na još bolji i kvalitetniji rad, ali i pomoć pri troškovima koje svakodnevno imaju. Kada u razgovoru s njima čujete koliko često treniraju i čega se sve odriču zbog treninga, shvatite koliko je velika njihova ljubav prema sport - rekao je župan Dekanić te je najavio kako će se sredstva rado povećati ako se poveća i broj onih koji postižu uspjehe i predstavljaju svoje gradove i županiju u cijelom svijetu.

Pročitano 320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija