Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret: Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/V.L.

U medijima je odjeknula vijest o prevrnutom kamionu sa svinjama u Podravskoj Moslavini, a nakon tog događaja na svojim društvenim mrežama oglasili su se iz Domovinskog pokreta Vukovarsko - srijemske županije navodeći kako je kamion iz mjesta Pačetin. Oštro su se osvrnuli na taj događaj te su ukazali na niz, kako kažu, nelogičnosti u svemu vezanom za afričku svinjsku kugu.

U toj objavi ukazuju da se kamion pun svinja prevrnuo u našoj županiji, čija su mjesta zbog afričke svinjske kuge gotovo u potpunosti „očišćena“ od svinja.

„Ne možemo ne primijetit, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a gotovo čarobno za sada nisu niti osjetila ovu opaku bolest. Dapače, kako je vidljivo, svoje svinje uredno tovare i prodaju, a njima je dovoljan i vizualni pregled životinja“, napisali su te upitali može li se sa 100-postotnom sigurnošću tvrditi da među svinjama nema onih koje su ušle u prvu fazu bolesti ili da su već prijenosnici bolesti. „Što ako je neka od ovih svinja ipak bolesna, a poslije nesreće su bježale po selu u kojemu također ima svinjogojaca?“, pitaju se iz Domovinskog pokreta.

Ukazuju na to da ima jako puno nelogičnosti bez jasno postavljenih granica, osim ako te granice, kako pišu, nije postavio koalicijski partner.

NE RADI SE NIŠTA

Prozvali su u svojoj objavi i župana vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića, ali i ministra Maria Banožića te ostale čelnike na vlasti, i upitali ih što to rade kada je u pitanju borba za svinjogojce i ostale mještane županije te su konstatirali kako očito ne rade ništa. Posebno su istaknuli i izjavu državnog tajnika Mladena Pavića koji je izjavio da je usmrćivanje 19.000 svinja beznačajan gubitak.

S obzirom da se još ne zna hoće li biti svinjokolja u dvorištima ove godine, neodlučnost vladajućih okarakterizirali su kao strah od izbornih rezultata, a ne promišljanje o dobrobiti uzgajivača.

Zaključno su istaknuli da u situaciji kada je većina svinja uzgajana za vlastite potrebe i o njima ovisi egzistencija cijelih obitelji i kada je, kako pišu, preko 400 OPG-ova pred bankrotom, nebriga vladajućih neprihvatljiva.

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI