Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Šesta godišnjica smrti vukovarskog heroja Marka Babića

Vukovarski heroj Marko Babić Vukovarski heroj Marko Babić Arhiva

Na današnji dan prije šest godina od posljedica moždanog udara u 42.godini života, preminuo je vukovarski heroj, pukovnik Marko Babić, ratni zapovjednik obrane Borovo naselja.

Marko Babić zapamćen je po tome što je na Trpinjskoj cesti uništio najviše neprijateljskih tenkova. Ratovao je diljem Hrvatske, do konačnog oslobođenja. Nakon rata radio je kao producent na snimanju dokumentarne serije Heroji Vukovara i jedan je od rijetkih koji od države nisu tražili invalidninu ili mirovinu.

Hrvatskom branitelju i vitezu s Trpinjske ceste,  pukovniku  Marku Babiću će  povodom godišnjice smrti u nedjelju 07.srpnja  biti odana počast u organizaciji Kluba branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Trpinjske ceste 1991. Obilježavanje će započeti u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. U crkvi Gospe Fatimske u Borovo naselju u 11 sati, služit će se sveta misa, dok će se kod tenka na Trpinjskoj cesti u 12 sati održati skup sjećanja. 

Pročitano 2462 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI