Ispiši ovu stranicu

U subotu u Vinkovcima Dani hrvatskog šumarstva

U organizaciji Hrvatskih šuma, u subotu 3. lipnja nakon točno 20 godina biti će održani Dani Hrvatskog šumarstva u Vinkovcima. Kako je na konferenciji za medije najavio voditelj Uprave šuma Vinkovci, Krasnodar Sabljić, pripremili su bogat sadržaj za sve građane. u subotu će ugostiti gotovo 70 šumara i više od tri tisuće posjetitelja na Danima hrvatskog šumarstva te 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača. Dio je to proslave 150 godina djelovanja Brodsko imovne općine i razvoja organiziranog šumarstva jugoistočne Slavonije.
- Od popratnog sadržaja bit će tu sajam lokalnih udruga i OPG-ova s domaćim proizvodima, štandovi poslovnih partnera, a u suradnji sa Županijskim lovačkim savezom organizirana je i degustacija čobanca za građane, oko 500 porcija – rekao je Sabljić.
Natjecati će se oko 90 radnika, od tri do pet iz svake uprave, bit će tu i suci, navijači i djelatnici iz svih dijelova Hrvatske, ali i nekih susjednih zemalja. Krešimir Žagar, direktor sektora za šumarstvo u Hrvatskim šumama, pojasnio nam je kako natjecatelje u subotu čekaju pet disciplina: Okretanje vodilice, Kombinirani i Točan prerez na podlozi, Obaranje stabla (simulacija) i Kresanje grana.

Drvni klaster Slavonski hrast za najmlađe priprema radionicu naziva Od šume do grada’.


Pročitano 220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI