Ispiši ovu stranicu

U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća, jedna sa smrtnom posljedicom

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće nastupila je materijalna šteta (Vukovar-3, Vinkovci), u dvije prometne nesreće ukupno su dvije osobe ozlijeđene, jedna lakše (Vukovar) i jedna teže (Otok), te je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala (Gunja), o kojoj smo prethodno već izvijestili prvom informacijom.

Očevidom prometne nesreće na željezničkom cestovnom prijelazu u Gunji, provedenim u suradnji s glavnim istražiteljem željezničkih nesreća i zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, utvrđeno je kako je 90-godišnjak osobnim automobilom udario i probio polubranik spušten zbog nailaska vlaka te se zaustavio na sredini pruge, gdje je, unatoč prisilnom kočenju strojovođe, na vozilo naletjela lokomotiva teretnog vlaka, koji prometuje na relaciji Vinkovci-Drenovci-državna granica. Od siline udara 90-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Nad tijelom preminulog će biti obavljena obdukcija u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Također, strojovođi lokomotive i pomoćniku izuzeti su uzorci radi analize na prisutnost alkohola i opojnih sredstava u organizmu.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, Ulica Vladimira Nazora u Gunji je bila zatvorena za sav promet od 9,30 do 15,10 sati.

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Oko 19 sati 22. svibnja u Otoku, 48-godišnjak se osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka uključivao u promet vožnjom unatrag iz dvorišta obiteljske kuće na kolnik Ulice bana Jelačića te je pritom udario u bicikl kojim je na nogostupu upravljala 58-godišnjakinja, iako je bila dužna kretati se biciklističkom stazom. Vozačica bicikla je u prometnoj nesreći teže ozlijeđena.

Protiv vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv vozačice bicikla slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pročitano 291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI