Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Kongres epidemiologa u Osijeku okupio stručnjake iz Hrvatske, ali i Europe

Kongres epidemiologa u Osijeku okupio stručnjake iz Hrvatske, ali i Europe Foto: OBŽ

U Osijeku se od 18. do 21. svibnja održava 5. Hrvatski epidemiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem, a koji je okupio brojne predavače iz naše zemlje, ali i Europe. Kongres organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a pod nazivom „Kontinuitet, izazovi i budućnost epidemiološke struke“.

Predsjednik Epidemiološkog društva Hrvatske liječničke komore i predsjednik kongresa Miroslav Venus istaknuo je kako će teme biti šarolike.
- Teme su vrlo šarolike, jer je epidemiološka struka koncipirana tako da pokriva široki spektar tema. Jedna od tema je svakako i COVID-19. Razgovaramo i o zdravstvenoj ekologiji, a bit će tu i zanimljivih okruglih stolova na temu HACCP-a i slično - istaknuo je Venus te dodao kako se kongres održava svake četiri godine, a ovo je prvi nakon pandemije koronavirusa tijekom koje su upravo epidemiolozi dali najveći doprinos.

Zamjenik osječko - baranjskog župana Mato Lukić istaknuo je zadovoljstvo održavanjem kongresa u središtu županije.
- Iskoristit ću ovu priliku da nakon tri godine pandemije i nakon što je i službeno proglašen njen kraj zahvalim epidemiolozima i drugim stručnjacima koji su dali obol u zaštiti stanovnika Osječko-baranjske županije od koronavirusa. Sudionicima kongresa želim dobrodošlicu i da ovo vrijeme koje provode na području naše županije iskoriste uz radni dio i za upoznavanje grada i županije - kaže Lukić.

VIŠE OD 200 SUDIONIKA

Dobrodošlicu predavačima poželjela je i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.
- Počašćeni smo što je Osijek domaćin kongresa. Grad ima izvrsnu suradnju s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a sve s ciljem unaprijeđenja zdravlja naših građana. Svakako, svjesni smo i neprocjenjive uloge epidemiologa u vrijeme pandemije - rekla je Crnković.

Program kongresa namijenjen je epidemiolozima i znanstvenicima, ali i stručnjacima drugih specijalnosti medicinske i nemedicinske struke, a očekuje se više od 200 sudionika.

Pročitano 261 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI