Ispiši ovu stranicu

Prijem glumaca i sudionika 30. Festivala glumca kod župana Damira Dekanića

Vukovarsko - srijemski župan Damir Dekanić, primio je u Vukovaru sudionike 30. Festivala glumca koji se od 14. do 21. svibnja održava u svih pet gradova naše županije, a domaćin je grad Ilok.

Župan Dekanić  izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se festival održava sve ove godine.
- Začetnici ideje o Festivalu glumca u ratnim su vremenima htjeli narodu pokloniti nekoliko dana u kojima neće misliti o ružnim stvarima koje su se događale. Svake godine u našoj se županiji odigraju vrhunske predstave s istim takvim glumcima te izuzetno zainteresiranom i već isprofiliranom publikom. To je ono što nas raduje. Nemamo puno novca ni najbolje uvjete, ali imamo našu slavonsku dušu i gostoprimstvo. Hvala im od srca i nadam se da će ova tradicija potrajati barem još tri puta ovoliko – rekao je župan.

Zijad Gračić, izbornik je 30. festivala glumca koji je od prijavljenih 59, odabrao 15 predstava, a kako je rekao, nije bio nimalo lak zadatak izdvojiti tek nekoliko.
- Često sam u Vukovaru i izuzetna mi je čast zbog zadaće koja mi je dodijeljena. Od 61 naslova izabrati 13 najboljih težak je zadatak jer se radi o kvalitetnim predstavama i nažalost, uvijek netko mora biti zakinut, ali sve je to dio procesa – pojasnio je Gračić.
Predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Ivica Pucar rekao je kako je poseban osjećaj biti u Slavoniji.
- Teško je riječima opisati zašto mi glumci volimo doći ovdje jer kad smo tu onda se ne osjećamo kao kod kuće nego smo mi stvarno došli kući, kod prijatelja. Ta naša rasterećenost i vaša gostoljubivost rađa nešto što je zaista fenomenalno. Uživamo, volimo doći, ali još važnije volimo se svake godine vratiti i dok je god tako Festival će trajati - zaključio je.

Pročitano 200 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI