Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Hrvatsku zahvatio toplinski val

ilustracija ilustracija Foto: HRV

Nakon dugog kišnog i hladnog razdoblja stiglo nam je ljeto i donijelo nove probleme

Hrvatsku je zahvatio  toplinski val tijekom kojega će se temperaturama kretati i iznad 35 Celzijevih stupnjeva upozorio  je  Državni hidrometeorološki zavod, a odmah je reagiralo i Ministarstvo zdravlja koje je izdalo preporuke o ponašanju osjetljivijih skupina stanovništva za vrijeme velikih vrućina.

U vrijeme iznadprosječno toplog i vrućeg vremena potrebno je i prilagoditi svoje svakodnevne aktivnosti, upozorio je dr. Kruno Sokol iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. Prema njegovim riječima, ukoliko osoba doživi toplinski udar obavezno treba potražiti liječničku pomoć. 

Tijekom razdoblja vrućine posebice valja paziti na dojenčad i malu djecu, osobe iznad 65 godina, odrasle s kroničnim bolestima te osobe s povećanim rizikom među kojim su i svi oni koji za ovakvih vrućina moraju boraviti na otvorenom.

Preporuke što i kako činiti tijekom razdoblja vrućina nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva zdravlja (http://www.zdravlje.hr/) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (http://www.hzjz.hr/). Vrhunac toplinskog vala u našem kraju očekuje u petak kada bi temperature mogle dosegnuti i premašiti  36 Celzijevih stupnjeva.

Pročitano 2307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI