Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Reakcije na izjave Vojislava Stanimirovića

Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Vukovara Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Vukovara Foto: HRV

Braniteljske i stradalničke udruge, ali i političke stranke  reagiraju na Stanimirovićeve izjave

Koordinacija stradalničkih udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara u priopćenju za javnost izrazila je ogorčenje  zbog izjave Vojislava Stanimirovića o tome kako srpska djeca uče Hrvatsku povijest iz zasebnih udžbenika u kojima piše da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

 -Vojislav Stanimirović je kriv za apokalipsu Vukovara i smrt gotovo 5000 Vukovaraca, ako ne kao direktni egzekutor, ali onda sigurno po zapovjednoj odgovornosti, što državno odvjetništvo RH odbija istražiti i podići adekvatnu optužnicu protiv njega i nekolicine njegovih bliskih suradnika, koji su bili idejni vođe srpske pobune u Vukovaru i Hrvatskoj- naglasio je Zdravko Komšić, predsjednik koordinacije koji i potpisuje priopćenje dodajući da se ovakav sustav školovanja financira iz hrvatskog državnog proračuna.

Spornu izjavu Vojislava Stanmirovića objavile su beogradske Večernje novosti, a prenijeli su je i hrvatski mediji. Na istu su već priopćenjima za javnost reagirali Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i Gradska organizacija HDZ-a VUkovar. 

Pročitano 3249 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI