Ispiši ovu stranicu

Uzrok smrti mladića koji je ubio oca prostrijelna je rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine

Uzrok smrti mladića koji je ubio oca prostrijelna je rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine Foto: Valerija Lozančić

Uzrok smrti 21-godišnjeg mladića koji je 28. ožujka u Vinkovcima ubio svog 63-godišnjeg oca, prostrijelna je rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB Dr. Juraj Njavro u Vukovaru kojom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku  uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovijedio  je,  temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, policija će izvijestiti javnost s više detalja. Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije - priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 

Pročitano 350 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić