Ispiši ovu stranicu

Javni natječaji za braniteljske udruge

Grad Vukovar objavio je dva Javna natječaja temeljem Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za odobravanje financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Vukovara.

I ove godine Grad Vukovar provodi dva Javna natječaja kojima potpomaže djelovanju udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Vukovara. Prvi Javni natječaj odnosi se na Promicanje vrijednosti Domovinskog rata i unapređenje kvalitete života i pružanje psihosocijalne pomoći braniteljima, stradalnicima, invalidima i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u 2023. godini, pojasnila je Kristina Božić, viša stručna suradnica za sport I branitelje Grada Vukovara.
- Kako bi se ostvario trajni učinak kvalitetne skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, članovima njihovih obitelji, ali isto tako i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih stradalnika iz Domovinskog rata. Prvi Javni natječaj iz područja promicanja vrijednosti, raspisan je 24. listopada 2022. te je njime financirano devet udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na području grada Vukovara u ukupnom iznosu od 19.200,00 eura. S obzirom da tada nisu utrošena sva planirana sredstva u ukupnom iznosu od 21.000,00 eura, objavili smo II.Javni natječaj iz istog programskog područja kojim se planira raspodijeliti preostala sredstva u iznosu od 1.800,00 eura – rekla je Božić.

Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je od 500 do najviše 1.800 eura, a planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno dva programa i projekta.

Drugim Javnim natječajem „Obilježavanja važnijih obljetnica i očuvanja uspomena na Domovinski rat u 2023. godini” nastoji se povećati razinu osviještenosti široj javnosti o Domovinskom ratu i očuvanju uspomena.
- Sufinanciraju se aktivnosti usmjere na očuvanje uspomena, odnosno na poticanje razvoja i općeg napretka grada Vukovara. Ovim natječajem financirano je šest udruga u iznosu od 6.700,00 eura te također nisu utrošena sva predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 8.000,00 eura. Za ovaj natječaj ostalo je za raspodjelu još 1.300,00 eura. Grad Vukovar ulaže velike napore kako bi ostvario što bolju suradnju s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje djeluju na području našega grada te kako bi potpomogli njihovom što učinkovitijem djelovanju, tj. podizanju kvalitete života – zaključila je Božić.

Natječaji su objavljeni 20.ožujka 2023, a prijave se podnose u roku od 30 dana od dana objave, zaključno s 21. travnja 2023. godine.

Pročitano 215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI