Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Nadgrobni spomenici i ploče kojima se veliča četnički pokret na 39 lokacija

Pavliček: Nadgrobni spomenici i ploče kojima se veliča četnički pokret na 39 lokacija Foto: Valerija Lozančić

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) upozorio je da u ovom trenutku u Hrvatskoj na 39 lokacija na raznim grobljima istočne Slavonije, Baranje, Srijema, Dalmatinske zagore i Like postoje brojni nadgrobni spomenici i ploče na kojima se veličaju velikosrpska agresija i četnički pokret sa četničkim znakovljem, prenosi Hina.

Međutim, kako kaže, za razliku od zahtjeva za promjenom naziva pojedinih ulica u Zagrebu o tome nismo ništa čuli od "velikih hrvatskih povjesničara" Ive Goldsteina i Tvrtka Jakovine.

Naglasio je kako je tu najpoznatiji spomenik mauzolej vođi pobunjenih Srba u tadašnjem Borovu Selu Vukašinu Šoškočaninu koji, kako je rekao, nije niti pokopan na tom mjestu već u mjestu Bođani u Vojvodini, u dvorištu manastira Srpske pravoslavne crkve gdje ima i spomenik. Također, na mjesnom groblju u Borovu stoji spomenik i Vojislavu Miliću, pripadniku paravojne srpske postrojbe Beli orlovi.

Pavliček je ocijenio i da nema niti jedne države EU koja bi dopustila da na svom teritoriju ima spomenike koji veličaju agresora.

- Je li toliko koštaju one tri ruke SDSS-a da se ne smije dirati u te spomenike- upitao je.

Pozvao je vladajuće da provode Zakon o grobljima te uklone spomenik Šoškočaninu jer je on, rekao je, ljaga za ovu koaliciju, hrvatsku državu i njezin suverenitet.

 

 

Pročitano 383 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić