NAJNOVIJE
Dragana Papak iz vukovarske strukovne škole ide na državno natjecanje iz frizerstva

Na Međužupanijskom natjecanju WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija, održanom protekloga petka  u Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru, natjecalo se šest strukovnih škola, a prvo je mjesto za svečanu frizuru osvojila Lea Raković iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova pod mentorstvom Ksenije Spajić.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:23)
Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije "Zagrljaj" izradila je online Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Vukovar u okviru trogodišnjeg programa "Za bolje sutra".


Ovaj priručnik donosi osnovne informacije o udomiteljstvu, pruža jasan pregled zakonske regulative u Republici Hrvatskoj, navodi uvjete za udomiteljstvo, te obrađuje prava i obveze udomitelja. Također, uključuje podršku i edukaciju za potencijalne udomitelje, te iskustva drugih udomitelja kako bi pružio dodatnu perspektivu. Na kraju, Priručnik nudi kontakte institucija za daljnju podršku i dodatne resurse za čitatelje koji su zainteresirani za više informacija.


Priručnik možete preuzeti na web stranici udruge: http://www.udrugazagrljaj.hr/?i=2


Program "Za bolje sutra" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:00)
Akcijski plan protiv debljine, bolesti koja prijeti trećini građana Hrvatske

Ambulante za poremećaje prehrane, uključivanje kineziologa u nastavu, prehrambene smjernice od vrtića do radnoga mjesta, zdrava prehrana i tjelesna aktivnost dio su mjera u nacrtu Akcijskog plana za prevenciju debljine, bolesti od koje bi do 2030. mogla bolovati čak trećina Hrvata.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 08:58)
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da pripadnice ljepšeg spola možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog više ljudi koji se nalaze u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)

Obilježena 16. godišnjica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske

Ilustracija Ilustracija Foto: Valerija Lozančić

U vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, svečano je, uz nazočnost vrhovnog zapovjednika HR OS– predsjednika Zorana Milanovića, obilježena 16. godišnjica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Brigada je ustrojena 20. ožujka 2007. godine, a stasala je na temeljima legendarnih postrojbi iz Domovinskog rata – 3., 5. i 7. gardijske brigade, stoga i bojne ove brigade danas nose njihovo ime: tenkovska bojna “Kune”, 1. oklopno-mehanizirana bojna “Sokolovi” i 2. oklopno-mehanizirana bojna “Pume”. Pripadnici tih brigada prošli su sva ratišta diljem Hrvatske, a mnogi su dali svoj život u obrani domovine.
Danas je ova brigada druga po veličini u Hrvatskoj kopnenoj vojsci, a čini glavninu manevarskih snaga Hrvatske vojske.

Vrhovni zapovjednik, predsjednik Milanović položio je vijenac kod spomenika poginulim braniteljima te se prigodno obratio vojnicima rekavši kako dugujemo vjernost članicama NATO-a, ali iznad svega je obrana hrvatske domovine.
- Vaš zadatak, vaša misija, vaše poslanje, kako god da to nazovemo, je obrana hrvatske domovine, naše države, jedine države, države do koje je jedino nama stalo najviše, a svima drugima manje ili puno manje. I to je ono na što ste prisegnuli – poručio je Milanović.

Na svečanosti se nazočnima obratio zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Valentin Skroza koji je kazao kako brigada čuva i njeguje tradiciju legendarnih gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata.
-U tu tradiciju utkana je žrtva koju su podnijeli hrvatski branitelji i koja je temelj na kojem gradimo jaku i modernu postrojbu Hrvatske vojske - rekao je brigadir Skroza te podsjetio kako je 571 pripadnik tih brigada dao svoj život u Domovinskom ratu, sedamnaest je pripadnika nestalo, a njih 1888 ranjeno. 

Čestitku pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade povodom 16. obljetnice osnutka uputio je i ministar obrane Mario Banožić rekavši kako je u njihovim temeljima uspomena i snaga legendarnih Sokolova, Kuna i Puma, da su nasljednici istinskih pobjednika i domoljuba i neka s tom mišlju obavljaju sve zadaće koje se pred njih postave. Gardijska oklopno-mehanizirana brigada jedan je od dokaza kako je naša Hrvatska vojska izrasla u modernu oružanu silu izrazito cijenjenu među saveznicima i partnerima – poručio je Banožić rekavši kako će Ministarstvo obrane i Vlada Republike Hrvatske uvijek stajati iza svakoga od njih.

Pročitano 244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija