NAJNOVIJE
Dragana Papak iz vukovarske strukovne škole ide na državno natjecanje iz frizerstva

Na Međužupanijskom natjecanju WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija, održanom protekloga petka  u Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru, natjecalo se šest strukovnih škola, a prvo je mjesto za svečanu frizuru osvojila Lea Raković iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova pod mentorstvom Ksenije Spajić.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:23)
Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije "Zagrljaj" izradila je online Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Vukovar u okviru trogodišnjeg programa "Za bolje sutra".


Ovaj priručnik donosi osnovne informacije o udomiteljstvu, pruža jasan pregled zakonske regulative u Republici Hrvatskoj, navodi uvjete za udomiteljstvo, te obrađuje prava i obveze udomitelja. Također, uključuje podršku i edukaciju za potencijalne udomitelje, te iskustva drugih udomitelja kako bi pružio dodatnu perspektivu. Na kraju, Priručnik nudi kontakte institucija za daljnju podršku i dodatne resurse za čitatelje koji su zainteresirani za više informacija.


Priručnik možete preuzeti na web stranici udruge: http://www.udrugazagrljaj.hr/?i=2


Program "Za bolje sutra" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:00)
Akcijski plan protiv debljine, bolesti koja prijeti trećini građana Hrvatske

Ambulante za poremećaje prehrane, uključivanje kineziologa u nastavu, prehrambene smjernice od vrtića do radnoga mjesta, zdrava prehrana i tjelesna aktivnost dio su mjera u nacrtu Akcijskog plana za prevenciju debljine, bolesti od koje bi do 2030. mogla bolovati čak trećina Hrvata.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 08:58)
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da pripadnice ljepšeg spola možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog više ljudi koji se nalaze u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)

Grad Vukovar dodijelio 11 novih kadrovskih stanova

Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici Odluke o odabiru svečano su uručene u gradskoj vijećnici FOTO: HRV/M.Čorak

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje Grad Vukovar od 2019. godine dodjeljuje kadrovske stambene jedinice na području grada, a temeljem natječaja iz 2022. godine dodijeljeno je 11 stanova. Odluke o odabiru svečano su korisnicima u gradskoj vijećnici uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić te privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu Martina Prepunić.

S ČETVERO DJECE

Jedna od dobitnica kadrovskog stana je profesorica pedagogije i povijesti Sanja Držaić Medo koja se u Vukovar doseljava iz Vinkovaca sa suprugom i četvero djece.
- Nakon završenog fakulteta posao sam odmah pronašla u Vukovaru i ovaj stan mi jako puno znači. Ovdje planiramo živjeti zauvijek - rekla je Sanja te dodala kako se cijela obitelj iznimno veseli životu u gradu na Dunavu.

Dvadesetosmogodišnja radna terapeutkinja Marina Morduš u stanu od 64 kvadrata živjet će sa suprugom i jednogodišnjom kćeri.
- Dobiti kadrovski stan je jedna velika životna prilika i nama kao mladoj obitelji koja kreće od nule ovo jako puno znači - rekla je Martina. 

Kadrovski stanovi Ivančić 2023 M.Čorak

OSNAŽIVANJE GRADA

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je dobitnicima stambenih jedinica te im poželio sreću u radu i životu u našem gradu.
- Riječ je o kadrovima koji su potrebni gradu Vukovaru i drago mi je da smo uspjeli riješiti njihovo stambeno pitanje. Kroz ovaj projekt od 2019. godine zbrinuli smo gotovo 150 osoba. To je vrlo važno jer smo na taj način kadrovski ojačali grad, ali i privukli mlade osobe u našu sredinu - rekao je Penava te poručio kako je ovo jedna lijepa priča koja osnažuje Vukovar.

PRIJAVE DO KRAJA OŽUJKA

Pročelnica Ureda gradonačelnika i predsjednica Povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova Ivana Mujkić napomenula je kako su stanovi dodijeljeni za 2022. godinu te kako je ovo prvi puta da se dodjela prenijela u iduću godinu. Razlog tome je, kaže, kasno potpisivanje sporazuma sa Središnjim državnim uredom, a nakon toga i produženo vrijeme sanacije i pripreme stanova za useljenja.
- Uručili smo odluke, a kroz nekoliko dana kreće i dodjela ključeva. Ove godine dodijelili smo stanove za 11 kadrova od toga su dva pripadnika MORH-a, jedan pripadnik MUP-a, jedan pripadnik JVP Vukovar, dva doktora medicine, jedan magistar farmacije, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra prava te profesorica pedagogije i povijesti - objasnila je Mujkić te dodala kako u prosjeku godišnje zaprime između 70 i 100 zahtjeva koji se potom boduju.
- Krajem prošle godine napravili smo blage izmjene u pravilniku kako bismo ga još detaljnije definirali i kako bi bilo što manje prostora za subjektivne procjene i da bi sve bilo transparentno, jasno i definirano - kaže Mujkić. Zahtjevi za ovu godinu podnose se do posljednjeg dana ožujka, a nada se kako će se i ove godine moći zbrinuti desetak obitelji.

Od početka provođenja ove mjere 2019. godine do kraja prošle, kroz ovu mjeru Grad je dodijelio ukupno 70 kadrovskih stambenih jedinica te tako zbrinuo ukupno 148 osoba te 48 djece.

Pročitano 837 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija