Ispiši ovu stranicu

Vukovar uključen u akciju sadnje stabala

Vukovar uključen u akciju sadnje stabala Foto: HRV/M.K.

Vukovar se priključio akciji sadnje stabala kojoj je cilj pridonijeti kompenziranju emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Vukovara.

U tu svrhu, u organizaciji vukovarske turističke zajednice, a u suradnji s Gradom Vukovarom i tvrtkom Komunalac posađeno je deset stabala trešanja uz pješačko-biciklističku stazu uz Dunav.

"Jedan od strateških ciljeva Hrvatske jeste turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu. Vrlo je važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma. Akcija sadnje stabala je mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Zadatak svih nas je da očuvamo i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetno lijepog krajolika i očuvane prirode”, navode iz Turističke zajednice Grada Vukovara.

Projekt  se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, a tijekom ove godine  u planu je zasaditi još stabala.

Pročitano 287 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar