Ispiši ovu stranicu

Vinkovački obrtnici i na najvećem europskom sajmu obrtništva

Vinkovački obrtnici i na najvećem europskom sajmu obrtništva Foto: Sandra Grgić

U Munchenu je proteklog vikenda održan najveći europski sajam obrtništva na kojemu je sudjelovalo nekoliko tisuća izlagača iz cijele Europe, među kojima i Vinkovaca, koji su na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoja najnovija dostignuća i primjene u obrtništvu.

Na inicijativu Udruženja obrtnika Vinkovci, a uz financijsku potporu Grada Vinkovaca, sajam je posjetilo i 48 vinkovačkih poduzetnika koji su u dva dana imali priliku posvjedočiti najnovijim dostignućima, rješenjima i alatima u područjima obrtništva, građevine, građevinskog dizajna i uređenja doma, kao i prehrane i zdravog života te uređenja vrta.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić, koji je zajedno s vinkovačkim obrtnicima posjetio sajam u Munchenu, rekao je kao je najvažnije je da su naši obrtnici i mali poduzetnici na jednom mjestu imali prigodu usvojiti nove trendove, kao i primjere dobre prakse kojima u konačnici mogu unaprijediti svoje poslovanje. Upravo se, dodaje, kroz sudjelovanje na sajmu i promatrajući obrtnike iz drugih zemalja i njihove izložene proizvode, ukazala prilika da se za iduću godinu osmisli i aktivan nastup vinkovačkih obrtnika.

Poručio je kako je siguran da bi naši mali poduzetnici i obrtnici imali puno toga za pokazati te kako bi bili vrlo konkurentni stranim izlagačima koji već godinama iz cijele Europe dolaze na ovaj sajam. Naročito kada se radi o specifičnim domaćim prehrambenim proizvodima po čijoj smo kvaliteti i posebnosti nadaleko poznati.

Pročitano 255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić