Ispiši ovu stranicu

U tijeku su prijave na radionice za samozapošljavanje

Mladi iz Vukovarsko-srijemske i okolnih županija u dobi od 18 do 30 godina, zainteresirani za razvoj poduzetničkih vještina, zapošljavanje, samozapošljavanje te osobni i poslovni razvoj u svojoj lokalnoj zajednici, pozivaju se na sudjelovanje u projektu ˝Kako siješ, tako ćeš i žeti˝.

Kroz seriju interaktivnih radionica za razvoj poslovnih ideja i start-up projekata, istraživanje gospodarskog potencijala i kulturno-turističkih atrakcija ruralnih područja Slavonije i Srijema, prezentaciju tehnoloških noviteta i pristupa u očuvanju prirode, okoliša i kulturne baštine, projektom se otvaraju nove mogućnosti mladim ljudima za ostanak i unaprijeđenje kvalitete života u njihovoj lokalnoj zajednici.

 -Nudimo razvoj konkretnih poslovnih ideja na bazi osobnih afiniteta, potencijala i resursa; nova znanja za zapošljavanje i samozapošljavanje; odgovor na pitanja „Zašto se isplati ostati u Slavoniji i Srijemu?“ i „Na koji način svojim aktivizmom doprinijeti unaprijeđenju kvalitete života?“; novu viziju i konkretne alate za razvoj svoje lokalne sredine; relevantne kontakte s lokalnim vlastima, poduzetnicima i udrugama te nova znanja o tome kako se uključiti u društvene aktivnosti i biti inicijator promjena. Također, vodimo vas u „Čudesnu šumu“ u Baranju s ciljem upoznavanja s agroekologijom i suživotom s prirodom, zajednički ćemo organizirati promotivnu manifestaciju „Prezentacija vukovarsko –srijemskog sela“!, "letjet ćemo“ dronovima i snimiti iz zraka prirodne ljepote Srijema i Slavonije, predstavit ćemo vam mogućnosti reciklaže plastike uz pomoć novih tehnologija i 3D printa i pokazati vam potencijal starih zanata i tradicionalne kulturne baštine našeg kraja. Vodimo vas u poznato i nepoznato kako biste osvijestili brojne mogućnosti koje nudi naš prekrasan ravničarski kraj. A prije svega, cilj nam je da se svi zajedno dobro zabavimo, povežemo na ljudskoj i profesionalnoj razini te razvijemo kreativne ideje i projekte za razvoj naše lokalne zajednice – rekla je Lucija Džigumović, voditeljica projekta.

Cjelodnevne interaktivne radionice održavat će se u prosjeku jednom mjesečno do kraja godine u prostorijama Centra za održivi razvoj lokalne zajednice općine Lovas u Lovasu, izuzev terenskih posjeta, izleta i ekoloških akcija organiziranih u prirodi.

Iako je rok za prijavu na radionice do 31. siječnja, zainteresirani se mogu prijaviti i nakon tog vremena, odnosno dok se ne popuni kapacitet od 20 mladih po radionici. Prijave se mogu poslati preko službene stranice Udruge Visoki jablani.

Svim sudionicima bit će pokriveni troškovi prijevoza u iznosu cijene autobusne karte te isplaćene dnevnice za svako putovanje u visini 6,64 € (50,00 kn).

Projekt provode Udruga Visoki jablani iz Rovinja u partnerstvu s udrugom „Mladi protiv gladi“ iz Vinkovaca , Udrugom Alternativa iz Pule te Općinom Lovas.

Projekt sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

 

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić