Ispiši ovu stranicu

Čelnici Županije na radnom sastanku u Otoku

Čelnici Županije na radnom sastanku u Otoku Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je Grad Otok. Na radnome sastanku s gradonačelnikom Josipom Šarićem riječi je bilo o temama značajnim za grad Otok poput poljoprivrede, zdravstva, školstva te infrastrukture.

Naime, od stupanja na dužnost župana, uvedena je praksa posjećivanja gradova i općina na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem veće dostupnosti i pomoći u rješavanju problema koje imaju jedinice lokalne samouprave, a posjet Otoku bio je prvi takav posjet u 2023. godini.

Župana je dočekao gradonačelnik Šarić s izaslanstvom rekavši kako župan pokazuje da vodi računa o ravnomjernom razvoju Vukovarsko-srijemske županije pružajući ruku suradnje svakoj jedinici lokalne samouprave koja je ruku suradnje spremna prihvatiti.
-Manjim općinama i gradovima treba upravo ovakva potpora kakvu im daje naš župan – istaknuo je Šarić.

Župan Dekanić pohvalio je infrastrukturu grada Otoka.
-Grad Otok je u zadnjih nekoliko godina vrlo dobro povezan s ostalim mjestima naše županije, možda najpovezaniji od svih gradova. Sagledali smo sve projekte, kako strateške tako i one koji su više razine, one koji su u tijeku i one u kojima Županija sudjeluje, a koji su u fokusu Grada Otoka u budućem razdoblju. Također smo dogovorili i neke zajedničke akcije, te suradnju prema državnim institucijama – rekao je župan.
Kao važan projekt izdvojio je izgradnju ceste Otok-Virovi, a dio do Bošnjačkih virova vrijedan 16 milijuna kuna trebao bi biti završen do kraja godine. Rekonstrukcijom je obuhvaćena korekcija horizontalnih i vertikalnih elemenata trase; izgradnja, obnova i zamjena kolničke konstrukcije; lokalne sanacije donjeg ustroja ceste radi povećanja nosivosti te uređenje priključaka i kolnih prilaza na predmetnoj dionici. Na navedenoj trasi planirano je ukupno 6 autobusnih stajališta, a također je planirana i izgradnja novog parkirališta uz Biološko-edukacijski centar Virovi.

-Ovo je još jedna ruta koja je izuzetno važna, kako za gospodarstvo, tako i za poslovanje Hrvatskih šuma, na čijem području prolazi navedena cesta, te Biološko-edukacijski centar Virovi. Mislim da će u suradnji s Hrvatskim šumama i Županijskom upravom za ceste, Ministarstvom i Gradom Otokom, to biti najbrže realizirani projekt, a dinamika i određeni čimbenici omogućit će da se što prije završi - naglašava Dekanić.

Jedna od tema bila je i Regionalna klaonica sa rasjekaonicom mesa i hladnjačom čija je izgradnja planirana u Otoku, a lokacija klaonice nalazi se s istočne strane grada, unutar građevinskog područja izvan granica naselja u Poduzetničkoj zoni Otok. Projekt je u fazi u kojoj je potrebno definirati konačan smjer kojim će se projekt provesti.

-Razgovarali smo i o boljoj zdravstvenoj zaštiti na području Grada Otoka. Zakon nam sada omogućava kroz formiranje tzv. podružnica jedinstveni Dom zdravlja koji će biti u našoj županiji te nam je i tu župan također dao potporu. Tu je niz projekata o kojima smo danas razgovarali, a koji su strateški važni i na kojima je vrlo bitna suradnja sa Županijom. Potpora župana nam je izuzetno bitna da te projekte što lakše izlobiramo i odradimo poručio je, zadovoljan ishodom radnog sastanka, Šarić.

Na radnom sastanku riječi je bilo i o domu za umirovljenike, potencijalnom iskorištavanju smještajnog i edukativnog prostora Biološko-edukacijskog centra Virovi za praksu studenata koji će pohađati Fakultet šumarstva, kao i geotermalnom potencijalu na području garda Otoka te je zaključeno da će se o navedenim temama nastaviti razgovarati i sukladno mogućnostima raditi na njihovoj realizaciji.

Uz župana Dekanića radnom posjetu nazočili su zamjenik župana Franjo Orešković, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, pročelnica UO za poljoprivredu Magdalena Parat, pročelnica UO za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić-Karlić, zamjenica pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb Dragana Leko i ravnatelj Županijske uprave za ceste Hrvoje Čuljak.

 

Pročitano 279 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić