Ispiši ovu stranicu

U Otoku kreće sanacija divljeg odlagališta na lokaciji bivše Ciglane

Potpisan je ugovor između Grada Otoka i tvrke Cestorad d.d. o radovima na uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na području Otoka, vrijedan 55 861,38 eura. Riječ je o sanaciji tzv. divljeg odlagališta odnosno uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na lokaciji bivše Ciglane u Otoku na kojoj je dugi niz godina nekontrolirano odlagan otpad.

Gradu Otoku ovu je lokaciju darovala Republika Hrvatska, a uz pomoć Otočke razvojne agencije projekt sanacije prijavljen je  Fondu za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost koji je i odobrio sredstva u iznosu 80 posto procijenjenih opravdanih troškova ulaganja.

Kako se može doznati iz otočke gradske uprave, cilj je projekta uklanjanje otpada odbačenoga u okoliš odnosno sanacija tzv. divljeg odlagališta i sprječavanje ponovnog nastanka odlagališta kako bi se spriječio negativan utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje te doprinijelo očuvanju prirode i okoliša.

Realizacijom projekta navedena će lokacija biti sanirana kao i poduzete potrebne mjere za sprječavanje ponovnog odlaganja otpada. Ujedno se budućim aktivnostima i projektima ovaj prostor planira urediti za rekreaciju, ribolov, bavljenje raznim sportovima i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar