NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)

Penava: Plenković nema namjeru uhvatiti se u koštac s problemima građana

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava Foto: Arhiva HRV

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, komentirao je u utorak rekordnu inflaciju i rast cijena te upozorio kako se premijer Andrej Plenković poziva na interese Ukrajine i Bruxellesa, dok mu vlastiti narod tone u siromaštvo.

Kako je rekao, premijer Andrej Plenković i njegova Vlada nemaju namjeru uhvatiti u koštac s najvažnijim problemima građana, ideju kako ih riješiti, viziju kamo nas vode i koliko teže živimo nego prije nekoliko godina.

- Jedino do čega mu je stalo je banalizirati svaku iole ozbiljnu temu od životnog značaja i pozivati se na nekakve interese Ukrajine i Bruxellesa. Mi smo ovih dana svjedočili nečemu čemu nikad nismo u Republici Hrvatskoj, rekordnoj inflaciji. U listopadu je stopa inflacije od 13,2 posto bila rekordna u povijesti RH. U studenom je bila 13,5 posto -  upozorio je Penava te dodao kako je porezna stopa na hranu i energente još puno viša, na razini 20 posto. 

Istaknuo je i rekordan i dug Republike Hrvatske te kako nas je u šest godina Vlada zadužila za dodatne 64 milijarde kuna, dok uvjeti za vraćanje tih kredita postaju sve gori. 

- Međutim, probleme o kojima smo trebali razgovarati, vijest da je 400 tisuća građana ove države manje nego što je bilo prije 10 godina, nitko ne rješava. Želim skrenuti pozornost i na slučaj ministrice Tramišak. Nikada se u povijesti nije dogodilo da ministar jedne vlade pomisli na traženje azila u Bruxellesu. Do te razine korupcije i nefunkcionalnosti je Andrej Plenković doveo hrvatsku državu - poručio je Penava.

Upitao je što građani Hrvatske mogu očekivati od svega te zaključio da mogu očekivati ono što i osjećaju i što izražavaju putem istraživanja javnog mnijenja - da s ovom Vladom ne možemo očekivati rješavanje krucijalnih pitanja, da možemo nastaviti očekivati zatvaranje hrvatskih proizvodnih pogona, povećan uvoz u odnosu na izvoz, pojačano iseljavanje iz države i koruptivne aktivnosti koje dovode do ovakve katastrofalne slike.

- Zašto imamo predsjednika Vlade kojega od ovih problema više brine stanje u Ukrajini, na to treba odgovoriti on sam, ali trebaju odgovoriti i hrvatski građani, koji se moraju zapitati jesu li očekivali da će imati Vladu i predsjednika Vlade koji će u turbulentnim vremenima voditi brigu o drugoj državi, a ne o vlastitoj državi i vlastitom narodu - zaključio je Penava.

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija