NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

U Vukovaru je otvoren pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovaru je otvoren pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

- Tvrtka postoji od 2019.godine i konačno smo uspjeli završiti ovaj projekt gradnje. Bavit ćemo se proizvodnjom metalnih konstrukcija i elemenata za industriju, industrijska postrojenja i predmontažom energetskih sklopiva za postojeće uređaje za grijanje i hlađenje, a plan je zaposliti 25 djelatnika. Tržište za naše proizvode je hrvatsko i njemačko – pojasnio je Aleksić.

U rezanju vrpce na ulazu u proizvodni pogon osim Aleksića i drugog suvlasnika Nihada Islamagića, sudjelovao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Odlučili su da sjedište svoje proizvodne djelatnosti postave u Vukovarsku gospodarsku zonu. Riječ je o vrlo agilnim poslovnim ljudima koji rade po cijeloj Europi i u kontinuitetu im raste poslovanje. Drago mi je da smo dobili još jednu proizvodnu tvrtku, dosta su novca uložili, imaju halu od dvije tisuće kvadrata i želim i vlasnicima i upravi i radnicima što je moguće bolje poslovanje, veće prihode i dobit te bolje plaće kao i da se razvijaju - naglasio je Penava.

Vukovar sve više postaje grad zanimljiv investitorima u industriju metalnih dijelova.

- Upravo se to počelo događati i sve više govorimo o CNC strojevima, novim tehnologijama, a to se do prije nekoliko godina činilo nemogućim  u Vukovaru, kao uvjetno rečeno malom gradu. Iznimno nam je drago da se u Vukovar uvode nove i napredne industrije te nova zanimanja – naglasila je pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić, dodavši da je VGZ trenutno gotovo u potpunosti popunjena.

- Imamo ovdje 69 poslovnih subjekata i gotovo 700 zaposlenih, a to je rezultat napora, truda i ulaganja Grada Vukovara u gospodarstvo, kao i kvalitetne suradnje i komunikacije s poduzetnicima – rekla je Bilić.

Inače, tvrtka tvrtka Alis povezana je s matičnom tvrtkom Interior-Mont d.o.o. iz Vukovara, a vlasnici su u VGZ-u kupili još jedno zemljište gdje planiraju izgradnju dodatne hale.

Pročitano 651 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija