Ispiši ovu stranicu

Na godišnjicu pogibije odana počast legendarnom zapovjedniku Petru Kačiću

Na godišnjicu pogibije odana počast legendarnom zapovjedniku Petru Kačiću Foto: Marija Molnar

Članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće jednom od zapovjednika obrane Sajmišta pukovniku Petru Kačiću kod spomen obilježja na mjestu njegove pogibije.

Legendarni zapovjednik Kačić poginuo je na Sajmištu 2. listopada 1991. godine. Bio je jedan od najvećih junaka obrane Vukovara od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu. Tijekom svog junačkog ratnog puta i brojnih vođenih borbi s ciljem obrane Sajmišta i Vukovara od neprijateljskih razaranja i osvajanja, uništio je 22 neprijateljska tenka. Njegov sin Igor ubijen je 20.studenoga 1991.godine na Ovčari u dobi od 16 godina.

- Svake godine na ovome mjestu odajemo počast no žalosno je da ovo mjesto posjećuje jako malo ljudi. Po meni, branitelji sa Sajmišta ovaj bi dan trebali prigodno obilježiti. Kao Savjet za branitelje gradonačelnika Vukovara brinemo o ovim spomen-obilježjima kojih ima nekoliko po gradu, redovno ih obilazimo i održavamo - istaknuo je ovom prigodom predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar