NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Suradnja grada Vache i Grada Vukovara

Suradnja grada Vache i Grada Vukovara Foto: Klaudija Boras

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličen je susret gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave s gradonačelnikom njemačkog grada Vache Martinom Mullerom te ostalim predstavnicima tog grada.

Naime, nakon rata, Udruga Caritas iz njemačkog grada Vacha prvi je puta bila u Vukovaru kako bi pružila pomoć. Solidarnost je urodila partnerstvom i prijateljstvom pa se tako ovaj projekt zajedno s Franjevačkim samostanom i samostanima i crkvama s područja grada Vache provodi već dvadesetak godina. S gradonačelnikom grada Vache Martinom Mullerom u Vukovaru su nekoliko dana boravili i ostali predstavnici tog grada, koji su tijekom boravka obišli znamenitosti, atraktivnosti i zanimljivosti koje nudi Vukovar. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako se nada će se ova suradnja nastaviti i dalje.
- Ova lijepa priča krenula je davno, a kao Grad Vukovar smo prije gotovo 10 godina stupili u kontakt s gradom Vache s namjerom jačanja prijateljstva i suradnje. Od tada, djeca u značajnom broju izmjenjuju posjete. Posjeti Vukovaru, ali i Vachi su u organizaciji crkve i gradova te uz uživanje djeca nerijetko rade na projektima za opće i javno dobro poput čišćenja okoliša, bojanja klupa i slično. Želimo da ova suradnja traje što duže te da naši gosti s lijepim uspomenama napuštaju naš kraj – rekao je Penava.


Gradonačelnik Vache Martin Muller ispričao je kako se po drugi put nalazi u Vukovaru, a podsjetio se kako ga je prvi puta posjetio s obitelji te je već tada bio pun dojmova o gradu i njegovoj prošlosti.
-
Ovoga smo puta odlučili doći s predstavnicima Caritasa i naše gradske uprave kako bi im pokazali grad i memorijalna mjesta. Osobno sam, kao i moji kolege impresioniran koliko je grad napredovao u obnovi. Inače, veza i suradnja između naša dva grada traje od 1993.godine kada je naš Caritas slao donacije pomoći u Vukovar. Imamo i program razmjene mladih. Jedne godine mladi iz Vukovara posjećuju Vachu, a iduće mladi iz našega grada dolaze u Vukovar. Mislim da uživaju u tom programu i sklapanju međusobnih prijateljstava. Dio razmjene odnosi se na humanitarni rad, a dio na zabavu – zaključio je Muller.

 

Pročitano 204 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija